Ero Kuppa ja tippuriKuppa vs Tippuri

Sukupuolitauti aiheuttama Neisseria gonorrhoeae kutsutaan tippuri taas kuppa on seksuaalisesti siirretään edelleen Treponema palladium. Vuonna tippuri, bakteerit voivat kehittyä ja kasvaa yksinkertaisesti lämmin, kostea alueilla lisääntymis- alueella myös virtsaputken (virtsa kanava) miehillä ja naisilla, kohtu (kohtu), munanjohtimet (muna kanavat) naisen, ja kohdunkaula (avaaminen kohdun). Bakteerit voivat myös kehittyä peräaukon, suun, kurkun, ja silmät. Sukupuolitaudit kuppa on useammin seksuaalisesti eteenpäin. Synnynnäinen kuppa on kun äiti kulkee infektio hänen sikiötä.

oireet

Tippuri

Oireet ilmaantuvat 2-10 päivää heti yhteyttä. Oireet käsittävät vapauttamista nestettä emättimessä, peräsuolessa tai penis ja usein polttamalla tai kutinaa virtsatessa.

Kuppa

On neljä luokkaa syfilis:

ensisijainen kuppa

Tämä merkki alkaa kipeä iholla, joka altistuu infektio; tyypillisesti, suun, peräsuolen tai sukuelimiin.

toissijainen kuppa

Kun ensisijainen vaiheessa, sairaus etenee osaksi toisen vaiheen. On erittäin todennäköistä aivan muutaman viikon jälkeen ja chancre paranemista, kun bakteerit on levinnyt läpi. Henkilö saattaa tuntea särky, ruokahaluttomuus, ihottumaa, ja päänsärkyä.

latentti kuppa

Ihmisen in piilevä vaiheessa kuppa on edelleen saastunut, ja sairaus voi tunnistettavissa kautta verikoe. Sisällä piilevä vaiheessa raskaana nainen voi välittää kuppa hänen sikiö.

Korkea-asteen syfilis

Kuppa 'viimeinen vaihe on kolmannen asteen vaihe, ja oireita ovat: kipu, luukipu, anemia, maksasairaus, ei-parantava ihon haavaumat ja kuumetta.

hoito

Tippuri

Tavanomainen hoito on penisilliini tai erilainen antibiootteja.Kuppa

Antibiootit voivat myös olla hoidon. Siinä tapauksessa, penisilliini allergia, doksisykliini voidaan käyttää. Tämä vaiva tulee ilmoittaa terveydenhuollon viranomaisille.

Vaikutukset tartunnan saaneen henkilön

Tippuri

Sairaus voi olla pääsyy Sisäsynnytintulehdus (PID), kohdunulkoinen raskaus, hedelmättömyys, ja se voi johtaa krooniseen lantion kipu. Tämä voi johtaa steriiliyttä miehiä. Se voi tartuttaa sydämen, nivelten, ja aivot.

Kuppa

Äiti, joka synnyttää lapsi käsittelemättömän kuppa voi olla 40-70 prosenttia mahdollisuus, synnynnäinen. Vauvojen sairaudet, kuten tämä voi olla kohtauksia tai kehitysvammaisuus. Lähes 12 prosenttia näistä vauvojen kuolee tähän sairauteen.

varotoimenpiteitä

Tippuri

Tämän estämiseksi sairaus, pidättäytymään peräaukon, suun, ja emätinyhdyntää kanssa saastunut ihmisen 100 prosentin tehokkuus ehkäisyyn. Käyttämällä kondomia vain vähentää vaaraa sairastua sairaus seksin aikana.

Kuppa

Ehkäisyssä syfilis:

Koskaan olla yhdynnässä henkilöiden kanssa, jotka ovat sukupuolielinten kipeä.
Jos mahdollista, hyödyntää kondomien kanssa sukupuolta, jotka ovat uusia.
Jos joskus saastuneet pidättäytyä yhdynnässä ja ota yhteys lääkäriin.
Neuvoo kaikkia niitä, jotka tehdään suojaamattomasta yhdynnästä nähdä lääkäriin. Äitiys verikokeet syfilis tarvitaan raskaana oleville naisille.

Yhteenveto:

1. sukupuolitauti aiheuttama Neisseria gonorrhoeae kutsutaan tippuri taas kuppa on seksuaalisesti siirretään edelleen Treponema palladium.
2. Oireet käsittävät vapauttamaan nestettä emättimessä, peräsuolessa tai penis ja usein polttamalla tai kutinaa virtsatessa. On neljä luokkaa syfilis: Primary, Secondary, Piilevä, ja asteen.

3. Tavanomainen hoito on penisilliini tai erilainen antibiootteja.
4. sairaus voi olla pääsyy Pelivc tulehduksellinen sairaus (PID). Vauvojen sairaudet, kuten tämä voi olla kohtauksia tai kehitysvammaisuus.