Ero CT ja MRI ScanCT Scan vs MRI

Veljeni on aivohalvaus viime vuonna otimme hänet sairaalaan ja hän alistettiin magneettikuvaus. Se osoitti osan aivojen jossa verisuonen räjähtää aiheuttaen aivohalvauksen.

Muutama vuosi ennen, tavallista työväline diagnosoinnissa lääketieteellisiä ongelmia kehon 's sisäelimet, on tietokonetomografia skannaa tai TT. Nykyään ihmiset voivat valita, kumpaa he haluavat käyttää. Molemmat koneita käytetään diagnosoida jokin sairaus niillä, jotka osoittavat viipaletta potilaalle.

Tietokonetomografia (TT)

CT on erikoistunut tyyppi röntgenlaite. Siinä yhdistyvät röntgentekniikka kanssa tietotekniikkaa, joka helpottaa lääkäreiden nähdä ongelmia kehossa. Potilas on tehty makuulle pöydälle joka liukuu pyöreä aukko. X-ray tube sitten kiertää potilaan ja tiedot kerätään tietokoneella.

Se käyttää digitaalista geometrian käsittely tuottaa 3D-kuvia elinten kehossa alkaen röntgenkuvien kerätty. CT liittyy ikkunointi, prosessi, joka manipuloi tiedot näyttää korirakenteisiin perustuu niiden kykyyn estää röntgen palkit.

Alunperin kerätyt kuvat olivat aksiaalisesta ja poikittaistason mutta moderni skannerit voi nyt sallia näiden tietojen uudelleen muotoiltu eri tasoissa nähdä ongelmia paremmin.

CT voi olla vaarallista, koska se sisältää säteilyä ja tarvitsee käyttö varjoaineiden valmistettu jodia, joka voi absorboida epänormaali kudoksiin. Se on halvempi vaihtoehto kuitenkin.Paitsi sen lääketieteellisiin tarkoituksiin, se on myös käytetään muilla aloilla, kuten arkeologian ja tuhoavasti materiaalien testaus.

Magneettikuvaus (MRI)

MRI on lääketieteellinen kuvantaminen, jossa käytetään magneetteja ja radioaaltojen luoda kuvia kehon sisäiset rakenteet. Prosessissa, jolla potilas makaa pöydällä, joka työnnetään pitkä sylinteri, joka on magneetti.

Tämä magneettikenttä sitten kohdistaa vetyatomit kehon soluihin ja kerää signaaleja näiden atomien antennin kautta. Se käyttää radiotaajuuskentiksi lähettää signaaleja ja tallentaa tietoja, jotka sitten muunnetaan kuvia skannatun ruumiinosat. Kuvat ovat yksityiskohtaisempia kuin tuottamia kuvia CT mutta MRI ei ole kovin hyvä luuston kuvauksissa.

Magneettikenttä ja radioaallot voivat muuttaa kontrastin kuvien korostamaan eri kehon kudoksiin. Kontrasti käytetyt aineet eivät ole peräisin jodi, joten se on turvallisempi käyttää ja kuvantamistason voidaan muuttaa ylhäältä alas, edessä ja takana.

Yhteenveto:

1. CT käyttää röntgen- ja tietotekniikkaa, kun taas MRI käyttää magneettikenttiä ja radioaaltoja.
2. CT on halvempaa kuin magneettikuvaus.
3. CT käyttää jodia varjoaineilla, vaikka MRI ei.
4. CT on hyvä luuston kuvauksissa, kun MRI ei ole.
5. MRI tuottaa kuvia, jotka ovat yksityiskohtaisempia kuin kuvia tuotetaan CT.