Ero AHI ja TKIAHI vs TKI

Yleisesti, kaikki ihmiset kokevat Uniapneoiden tavalla tai toisella. Se 'on vain, että on olemassa joitakin ihmisiä, jotka kokevat niin useammin kuin ei. Tuloksena on tila, joka on tunnustettu häiriö unen. Uniapneoiden tapahtuu, kun' s alennettu tai puuttuminen hengitys unen. Yleinen aikuisilla, tämä ehto diagnosoidaan perustuu potilaan 's lääketieteellinen tausta sekä kun tekee joitakin testejä. Tässä yhteydessä on kaksi suosittua indeksit, joita käytetään paikalla tämän ehdon' 'AHI ja TKI.
Uniapnea voi viitata myös 4% vähennys happea yhdessä 'verta. Tämä on välitön vaikutus, kun yksi lakkaa hengitys, edes hetkeksi. Täten happea ei siirry veren liikkeeseen.
Apneoihin mitataan yleensä yli kahden tunnin ajan jonakin 's nukkumaan kaikissa unen vaiheet. Jakamalla kokonaismäärä apneas huomattava sovitussa aikataulussa, jonka kokonaismäärä nukkumaanmenoa antaa AI tai apnea indeksin. On selvää, että suurempi AI arvo vaikeampia on kunnossa.
Hypopnea on tapahtuma, jossa ei 'on vain eräänlainen laskun yksi' s hengitystä. Vaikka tämä ei ole niin vakava kuin apneoita, hypopneat on hengitys määrä 26-69% yhtä 'normaalia hengitystä vastakohtana uniapnea, jossa se on 25% ja alle. Kuten AI, voit myös saada HI kun jakaa määrä hypopneoiden kokonaismäärällä nukkuva tuntia.
Kun kaksi indeksit AI ja HI, voidaan päätyä AHI tai apnea-hypopnea indeksin. Tämä on yhdistelmä mitta kahden indeksin. Siksi sen kaava on AI plus HI jaettuna tuntia unta.
Toinen yhdistelmä indeksi, usein väärässä, koska täysin samanlainen indeksi AHI on TKI. Täysin tunnetaan hengityselinten häiriö indeksi, TKI on AHI plus kaikki muut ilmiöt, jotka voivat häiritä unta. Nämä tapahtumat eivät kuulu määritelmään Apnea hypopnea mutta silti aiheuttaa joitakin häiriöitä nukkua kuten RERA (hengitysteiden vaivaa liittyvä kiihottumisen) so kuorsausta. Kaava saada TKI on (RERA + hypopnea + apneaa) jaettuna testaustunteja
Uniapnea on todennäköistä, jos AHI saavuttaa 15 kertaa tunnissa, joka on myöntämällä, että potilas doesnt 't on muita olemassa olevia sairauksia, jotka ovat voineet johtua siitä uniapnea. Tämä on karkeasti yksi hypopnea tai uniapnea välein neljä minuuttia. Kun läsnäolo ehtoja, kuten, kohonnut verenpaine, CHF (sydämen vajaatoiminta), päiväväsymystä, mielialahäiriöt ja unettomuus, joka on AHI 5 tunnissa tuo mieleen uniapnea. arvo on alennettu, koska näillä potilailla voi ovat jo alkaneet kokea oireita uniapnea ja että se on olennainen aloittaa hoidon pikimmin.
Kun on diagnosoitu uniapnea, lääkäri voi määrätä jompaakumpaa hoitomenetelmät, jotka ovat invasiivisia lähestymistapa ja ei-invasiivisia lähestymistapa. Entinen merkitsee ENT kirurgia, kun taas jälkimmäinen mukana muoto nenän CPAP-hoidon.