Ero SSRI ja MAO-estäjätSSRI vs MAO-estäjät

Selektiiviset serotoniinin takaisinoton estäjät, tai yleisesti tunnettu SSRI, peräisin samasta luokan huumeita monoamiinioksidaasin estäjien, tai yleisesti tunnettu MAOIs. Nämä kaksi lääkettä ovat masennuslääkkeitä. Vaikka kaksi lääkettä ovat peräisin samasta luokan huumeiden, heillä on suuria eroja, kun se tulee toimintamekanisminsa, sivuvaikutukset, lääkkeiden yhteisvaikutuksista, jne. Tämä artikkeli kertoa teille, miksi lääkärit määrätä yksi lääke verrattuna muihin.

Huomattavin masennuslääkeryhmään saatavilla markkinoilla näinä viime vuosina on SSRI tai selektiiviset serotoniinin takaisinoton estäjät. On kuusi saatavilla SSRI markkinoilla, kuten: celexa, Zoloft, Paxil, Luvox, Prozac, ja Lexapro. Päätarkoitukset nämä lääkkeet ovat hallita kaksisuuntainen ja unipolaarinen vakavat masennustilat ja kaikki häiriöitä, joihin liittyy ahdistusta olosuhteissa. Kuitenkin esti kokeissa ja tukea hyödyntämistä SSRI hallinnassa muita psyykkisiä häiriöitä kuten kuukautisia edeltävää huonovointisuus, dysthymia, rajatilapersoonallisuushäiriö, bulimia nervosa, reumaattiset kipu, migreeni, ja alkoholismi. Tämä lääkitys on ensimmäinen järkevästi tehty psykiatrinen huumeiden. Lähestymistapa takana kehittämistä tämän tyyppisen rationaalinen huumeiden on suunnitella innovatiivinen lääkitystä, joka on toimivaltainen vaikuttaa tietyn hermostoputken paikalla toimintaa pitäen kiertämästä vaikutuksista muihin toimiin sivustoja. Tarkoituksena tällainen innovaatio on luoda aineita, jotka ovat turvallisia ja tehokkaita kuin muiden huumeiden.

Toisaalta, MAO on tietty entsyymi, joka on perustettu eri kehon osiin. Aivoissa kudoksissa, MAO annihilates välittäjäaineiden, kuten serotoniinin ja noradrenaliinin. MAOI käytetään rajoittamaan toimintaa MAO. Ne estävät sen jakautuminen. Nämä inhibiittorit voivat toimia nopeammin kuin TCA tai trisyklisiä masennuslääkkeitä, vaikka heillä on enemmän vakavia sivuvaikutuksia ja edellyttävät muutoksia henkilö 's ruokavaliosta. Johtava monoamiinioksidaasin ovat: Nardil, Parnate, Marplan, ja Eldepryl. Nämä lääkkeet ovat määrätty potilaat, jotka don 't teko vastauksena SSRI tai TCA edellytyksiä koskevat epätyypillinen masennus, ja siitä syystä, että nämä lääkkeet ovat suhteellisen stimuloiva sen sijaan, että rauhoittava. Tämä lääkitys voidaan käyttää edullisesti hallintaan dysthymia kuin trisykliset.

SSRI pidetään ensilinjan lääke masennukseen. Lääkärit yleensä määrätä näitä lääkkeitä useammin iäkkäillä potilailla kuin muilla masennuslääkkeillä. Tämä lääke ei ole hallinnassa lääkitystä. Tämän tyyppisistä lääkeaineiden on enemmän yhtäläisyyksiä kuin eroja. Vaikka jokainen näistä lääkkeistä on sama toimintamekanismi, kunkin lääkkeen on epämääräisesti erilaisia ​​farmakokinetiikka ja farmakologiset ominaisuudet.

Toisin kuin edellä mainittujen masennuslääkkeen MAO: n estäjiä on vähiten määrätty lääke, koska sen ruokavalion rajoituksia. Ihmiset ottaen MAOI saattaa hypertensiivisen kriisin paljon huonompi kuin tavallinen episodi ruvetessaan tyramine rikas elintarvikkeita, kuten vuotiaiden juustoa, olutta, punaviiniä, hiivauutteet, fermentoitu elintarvikkeet, avokadot, banaanit, ja jopa soijakastike. Sivuvaikutuksia monoamiinioksidaasiestäjistä ovat takykardia tai nopea syke, huimaus, ruoan kanssa, ja seksuaalisen pidättyväisyys. MAO-estäjät voidaan 't antaa samanaikaisesti muiden erityisesti lääkkeitä, koska vakavia vuorovaikutuksia voi tapahtua. Kun tämä lääke on otettu TCA, potilas voi kokea noradrenergistä oireyhtymä tai yleensä kutsutaan hypertensiivisen kriisin. Lisäksi kun MAOI otetaan SSRI, serotoniini oireyhtymä tai hyperpyrexic kriisi tapahtuu. huuhtelujak- 14 päivää on tarpeen näille potilaille.

Yhteenveto:1. Selektiiviset serotoniinin takaisinoton estäjät, tai yleisesti tunnettu SSRI, peräisin samasta luokan huumeita monoamiinioksidaasin estäjien, tai yleisesti tunnettu MAOIs.

2. Huomattavin masennuslääkeryhmään saatavilla markkinoilla näinä viime vuosina on SSRI tai selektiiviset serotoniinin takaisinoton estäjät. MAOI käytetään rajoittamaan toimintaa MAO. Ne estävät sen jakautuminen. Nämä inhibiittorit voivat toimia nopeammin kuin TCA tai trisyklisiä masennuslääkkeitä.

3. On kuusi saatavilla SSRI markkinoilla, kuten celexa, Zoloft, Paxil, Luvox, Prozac, ja Lexapro. Johtava MAO-estäjät ovat: Nardil, Parnate, Marplan, ja Eldepryl.

4. SSRI pidetään ensilinjan lääke masennukseen. Lääkärit yleensä määrätä näitä lääkkeitä useammin iäkkäillä potilailla kuin muilla masennuslääkkeillä. Toisin kuin edellä mainittujen masennuslääkkeen MAO: n estäjiä on vähiten määrätty lääke, koska sen ruokavalion rajoituksia.