Ero Kokaiini ja AmfetamiiniKokaiini vs. Amfetamiini

Kokaiini ja amfetamiini ovat kaksi eri lääkemuodot, vaihtelevalla erityisiä vaikutusmekanismit. Ne ovat ehkä suhtautua paljon hämmennystä, koska niiden yleiset vaikutukset käyttäjä on hieman samanlainen.

Ensinnäkin, kokaiini on Kristallimainen muodoltaan tai ulkonäkö, ja on johdettu kokapensaan kasvin. Se toimii lähinnä stimuloida keskushermostoon, tai keskushermostossa, mikä aiheuttaa tunne riemua tai euforiaa. Se voi toimia myös lääke tukahduttaa yksi 's ruokahalu. Se on yksi niistä lääkkeitä, jotka ovat tunnettuja riippuvuutta aiheuttavia ominaisuuksia. Tämä johtuu siitä, kuinka paljon se vaikuttaa mesolimbiseen järjestelmään.

On ironista huomata, että kokaiini itsessään on laiton huume. Sen jakelu ja myynti, erityisesti muut kuin lääketieteelliset tai ei hallituksen valtuutettu tarkoituksiin, on puhtaasti kielletty. Kuitenkin se on myös tunnettu tosiasia, että kokaiini on huume, joka on laajalti käytetty monien yhteiskuntaluokissa ja rotujen kaikkialla maailmassa.

Amfetamiinin, kuten kokaiini, on huume, joka voi aiheuttaa euforiaa. Se lisää yksi 's valppautta ja alkupitoisuus pienentämällä tasot väsymys. Tämä lisäsi valveillaolon voidaan kuitenkin vähentää yksi' s ruokahalu. Tämän vuoksi luonnon lääke on ollut suosittu villitys niille, jotka haluavat laihtua ja hallitsemaan elintarvikkeiden cravings. Joka tunnetaan myös 'nopeus', amfetamiini stimuloi hermostoa, etenkin keskushermostossa. Lääketieteellisistä syistä, sitä käytetään hoitona ADHD, narkolepsia ja vakavia tapauksia pitkittyneen väsymys.

Muut fyysiset vaikutukset käyttämällä amfetamiinia sisältää: oppilas dilation, ihon punoitus, suun kuivuminen, päänsärky, kohotettu BP, lisääntynyt sydämen syke ja jopa erektiohäiriö miesten keskuudessa. Enemmän kriittinen tilanteissa, kouristuksia voi tapahtua, aivan erityisesti silloin, kun lääke otetaan suurina annoksina. Jatkuva huumeiden väärinkäyttöä, voi myös aiheuttaa sydänkohtauksia, mikä näkyy myös kokaiinin yliannostukseen.

Mitä tulee tarkempaa fyysinen mekanismi kokaiinin, se voi sitoutua suoraan kanssa DAT1 kuljettaja enemmän tehoa kuin amfetamiinin. Se on myös puoliintumisaika on vain tunnin, kun taas amfetamiini kestää 12-13 tuntia.Amfetamiinin voidaan ottaa jokin seuraavista antoreiteistä: PO (suun kautta), IV (suonensisäinen), höyrystyminen, peräsuolen, sub-kielen (alle kielen) ja myös insufflation. Kokaiinin voidaan ottaa paikallisesti syrjään PO, insufflation ja suonensisäisesti.

Vaikka sekä amfetamiinin ja kokaiinin stimuloi keskushermoston aiheuttaa euforiaa, ja mahdollisesti vähentää ruokahalua, nämä lääkkeet eroa toisistaan ​​seuraavien seikkojen osalta:

1. Kokaiini on suurempi teho kuin amfetamiini.

2. Kokaiinin voidaan paikallisesti, toisin kuin amfetamiinia.