Ero Pulse ja VerenpainePulse vs Verenpaine

Elintoiminnot ovat tärkeitä arviointeja potilaassa. Se on yksi kaikkein perusasioita terveydenhuollon ammattilaisten tulee hallita ja soveltaa jokapäiväisessä elämässä sairaalassa. On erittäin tärkeää, koska äkillinen nousu tai lasku voi oikeuttaa hätätoimia potilaalle. Joten lääkärit, sairaanhoitajat ja muu hoitohenkilökunta on oltava laaja tietämyksen elintoiminnot.

Kaksi elintoimintojen joka on arvioitava usein ovat pulssi ja verenpaine. Olkaamme puuttua eroja.

Ensinnäkin, pulssi on syke valtimon, tai se voi myös olla syke sydämen. On olemassa monia suuria verisuonia kehossa. Vuodesta jalka jopa jalat, kaulaan asti jopa aseiden, käsivarsien asti puolin otsa, on suuria verisuonia, jotka sykkivät verta. Toisaalta, verenpaine on määritelty suhde systolisen tilavuuden kohti diastolinen tilavuus. Verenpaineen, iskutilavuuden verta on mitattava tai kuinka vahva veri kiertää ympäri kehoa. Sydän on merkittävä elin, joka pumppaa verta elimistöön. Siten muutos se voi lisätä verenpainetta sekä pulssin.

Normaali pulssi syke on 60-100, kun taas normaali verenpaine on 120/80 tai 110/70. Beyond nämä arvot on ilmoitettava lääkärille välittömästi. Alla nämä arvot on myös ilmoitettava lääkärille. Arvo yli normaalin pulssin kutsutaan takykardia, tai nopea pulssi syke, kun taas arvo ylittää normaali verenpaine kutsutaan verenpainetauti. Arvo alle normaalin pulssin kutsutaan bradykardia, tai hidas pulssi, kun arvo on pienempi normaali verenpaine kutsutaan hypotensio.Arvioidessaan syke, sormenpäät käytetään tunnustella varten valtimon ja laske lyöntiä yhden koko minuutti. Ottaessaan verenpaine, sphygmomanometer käytetään saada systolinen ja diastolinen arvoja. Voidaan myös saada apikaalisella pulssin sydämessä käyttäen stetoskooppi kautta kuuntelu, tai kuulon sydämen äänen ja laskenta yhden täyden minuutin.

Kun yksi on korkea verenpaine, hän voi ottaa lääkkeitä, kuten kalsiumkanavan salpaajien tai niitä lääkkeitä päättyy -olol kuten metoprololi, Propanololi jne kun on takykardia, voi myös ottaa rytmihäiriölääkkeet, joka voi myös olla toiminta kalsiuminestäjät. On kuitenkin olemassa erityisiä lääkkeitä, joita voidaan käyttää hoidettaessa näitä ehtoja, jotka ovat ominaisia ​​nämä ongelmat.

Yhteenveto:

1. Pulse on syke valtimon, tai se voi myös olla syke sydämen, kun verenpaine on määritelty suhde systolisen tilavuuden kohti diastolinen äänenvoimakkuutta.
2. normaali syke syke on 60-100, kun taas normaali verenpaine on 120/80 tai 110/70.
3. Arvioidessaan syke, sormenpäät käytetään tunnustella varten valtimon ja laske lyöntiä yhden koko minuutti. Ottaessaan verenpaine, sphygmomanometer käytetään saada systolinen ja diastolinen arvoja.
4. arvo kuin normaali pulssi kutsutaan takykardia, tai nopea pulssi syke, kun taas arvo kuin normaali verenpaine kutsutaan verenpainetauti.