Ero Masennus ja Manic Masennus
Masennus vs Manic Depression

Maaninen masennus ja masennus ovat usein sekoittaa keskenään, koska niillä on pitkä lista hyvin yleisiä oireita. Kuitenkin nämä kaksi ovat täysin eri kliinisissä olosuhteissa, joiden tunnistaminen, hoito ja ennuste on kuitenkin oltava selvä ero.
Tuoreen tilastollinen löytää kattavat Yhdysvaltain väestön on noin 14. 8 miljoonaa aikuista henkilöt kärsivät vakavasta masennuksesta ja vain 5. 7 miljoonaa on maaninen masennus. Tämä on kootut American National Institute of Mental Health, joka näyttää enemmän masennusta sairastavien verrattuna maaninen masennus potilaille.
Manic masennus on esillä epävakaa mieliala. Siten, mielialan vaihtelut ja äkilliset muutokset mielialassa on odotettavissa jonkun ottaa maaninen masennus. Tämä on syy, miksi tämä ehto tunnetaan nykyään niin kaksisuuntainen mielialahäiriö. Sitä kutsutaan kaksisuuntainen, koska siellä näyttää olevan kaksi valtiota tunnelmia läsnä yhden henkilön. Toisessa päässä, henkilö voi tuntea liian masentunut (masennuksen) tai lievästi masentunut (hypo masennus). Sen toisessa päässä, yksittäiset saattavat kokea ajan äärimmäisen euforia (hyper mania) kuin ominaista äärimmäinen massiivinen fyysistä energiaa tai yksinkertaisesti lievä eksitaatio (hypo mania). Mania on yksi syy, miksi maanis-depressiivisen potilaille helposti tulla väsynyt.
Läsnäolo maaninen tila on se, joka erottaa maaninen masennus (kaksisuuntainen mielialahäiriö) kliinisistä masennuksesta koska ne, jotka ovat alle masennus areena 't odottaa olevan tilan mania. Niinpä ihmiset, jotka ovat maanis-depressiivisen voi olla yksi tai kaksi muotoa masennuksen taas niitä, joilla on kliininen masennus don 't välttämättä kokea maaninen masennus.
Toisaalta, kliininen masennus, vakava masennus tai masennus sinänsä on ominaista jatkuva tunteet äärimmäistä surua, joka voi jo haitata ihmisen 's päivittäisessä toiminnassa. Jotta se olisi diagnosoitu kliininen tyyppi masennus, depressiivinen oireita on kestää useita päiviä. henkilö kärsii masennuksesta yleensä osoittaa yhdenlaisia ​​mielialan (surun), että 'siksi se on myös pidettävä yksinapainen häiriö.
Mitä tulee hoitoon, maaninen masennus hallitaan käyttämällä anti-helat lääkkeitä. Suosittuja esimerkkejä ovat depakote ja Lamictal. Nämä ovat mielialan säätimiä, jotka estävät usein mielialan vaihtelut. Kääntäen, masennus hallinnoi masennuslääkkeitä, jotka kattavat laajan valikoiman sub luokkia kuten SSRI-lääkkeiden (selektiiviset serotoniinin takaisinoton estäjät), MAO: n estäjät (MAO-estäjät) ja TCAs (trisyklisiä masennuslääkkeitä).Maaninen masennus on kaksisuuntainen mielialahäiriö, kun masennus on unipolaarinen.

Maaninen masennus on tilan mania toisin kliininen masennus.

Manic masennus on hoidettu anti-helat lääkkeitä, kun masennus hallinnoi masennuslääkkeitä.