Ero Haihtuminen ja hikoiluHaihtuminen vs transpiraatio

Ilman vettä, ihminen ja kaikki muut elävät asiat eivät selviä maapallolla. On tärkeää kasvulle ja ravintoa kaikkien elävien organismien, mistä yhden yksisoluiset bakteerit kuten levät ja amoebae, että suurin tehdas, joka on Giant Sequoia ja suurin nisäkäs, joka on sinivalas.

Siksi maapallo on luotu valtava koostumus vettä. Sen pinta koostuu 70 prosenttia vettä, joka on tärkeä selviytymisen elävien organismien että elää siinä. Se on mauton, hajuton, läpinäkyvä, on universaali liuotin, ja voidaan jakaa vetyä ja happea.

Se jatkuvasti menee läpi sykli sateeseen jossa vettä, joka on tiivistynyt ilmassa putoaa Maahan; valumien jossa vesi ylänköjen sammuu merelle; haihtuminen, jossa veden avopinnasta nousee ilmaan; ja hikoilu, jossa vesi kasvillisuudesta vapautuu ilmaan.

Haihtuminen on prosessi, jossa vesi eri vesistöjä muuttuu nesteestä kaasuksi tai vesihöyryä, ja se menee ylös ilmaan. Tämä tapahtuu vain, jos energia on läsnä muuttaa veden vesihöyryn.
Koska energia on sovellettu, vesimolekyylit törmäävät toisiinsa eri nopeuksilla aiheuttaa molekyylejä, jotka ovat lähellä pintaa ilmaan tai ilmakehään. Kuumentamalla veden tai altistaa sen auringon lämpöä aiheuttaa haihtumista.Hikoiluun, toisaalta, on prosessi vapauttaa veden kasveista kautta pieni aukkojen lehtensä tai ilmaraot. Kasvit voivat ohjata vapautumista veden avaamalla ja sulkemalla ilmaraot, joka auttaa heitä selviytymään aikana erittäin kuuma sää.
Transpiraatio riippuu kosteudesta tai märkyys ilman tai ilmapiiri ja myös siitä, kuinka paljon kosteutta maaperään, jossa kasvit istutetaan on. Vettä on otettu mukaan kasvien kautta juuret ja tehdään kaikille sen osia ravintoa.
Vesi, joka saavuttaa lehdet sitten vapautuu ilmaan tai ilmakehään aiheuttaa hikoiluun. Menetys veden kautta sekä haihtumisen ja hikoilu on nimeltään kokonaishaihdunnan. Yhdessä haihtuminen ja hikoiluun, sademäärä ja valumien kokonaishaihdunta on olennainen osa veden kiertokulkuun.

Yhteenveto:

1. Haihtuminen on prosessi vapauttaa vettä ilmaan avoimen veden pinnat samalla, hikoiluun on prosessi vapauttaa vedestä ilmaan kasveista.
2. transpiraatio esiintyy luontaisesti kasveissa, kun haihtuminen tapahtuu, kun energia muodossa lämpöä käytetään vettä ja muuttaa se vesihöyryksi.
3. Molemmat ovat tärkeitä veden kiertokulkuun. Vaikka veden määrä, joka menee läpi haihduttamalla riippuu lämpöä, joka levitetään sen päälle, haihtuminen riippuu kosteuspitoisuus maaperän jossa kasvi on istutettu ja kosteus.