Ero räjähdysmäinen kasvu ja Logistic GrowthEksponentiaalinen kasvu vs Logistic Growth

Räjähdysmäinen kasvu ja logistinen kasvu ovat termejä, jotka ovat liittyneet väestöön. Räjähdysmäinen kasvu on se, joka syntyy, kun kasvuvauhti on verrannollinen olemassa olevia määriä. Vuonna logistinen kasvu myös, kasvuvauhti on verrannollinen vaan myös rajalliset resurssit ja kilpailua.

Tietyt ihanteelliset olosuhteet vaaditaan räjähdysmäinen kasvu. Mutta logistinen kasvu ei liity mihinkään ihanteellinen kunnossa. Vuonna logistinen kasvu, kasvuvauhti on nopeampaa alussa ja hidastuu myöhemmin useita henkilöitä nähdään kilpailevat rajoitetussa tilassa. Kun väestö saavuttaa tasapainotilan, kasvuvauhti on nolla. Jos keskeytys tapahtuu, niin väestö pysyy vakiona.

Populaatio joka on rajoittamaton pääsy erilaisia ​​resursseja kasvaa eksponentiaalisesti. Toisin kuin logistinen kasvu, räjähdysmäinen kasvu alkaa hitaasti ja sitten saa nopeammin väestö kasvaa.

Eksponentiaalinen kasvu tapahtuu, kun siellä on jatkuva syntyvyys ajan ja se ei esty, koska niukkuuden ruokaa ja paljon sairauksia. Esimerkiksi bakteeri jakaa kahteen, joka johtaa kahden bakteereja. Nämä 2 edelleen kuilua, joka johtaa 8 ja sitten 16 ja 32 ja samoin. Tämä prosessi jatkuu kunnes resurssit loppuvat tai niukkuutta.

On olemassa erilaisia ​​rajoituksia, kuten ravinnon puute, taudeille ja petoeläinten, joka voi rajoittaa kasvua väestöstä. Väestön saavuttaa ylärajan, jossa ympäristö ei enää kestä sitä. Tätä kasvua voidaan kutsua logistinen kasvu joissa väestö kasvaa eksponentiaalisesti ja saavuttaa pisteen, jossa resurssit enää riitä.

Vuonna eksponentiaalista kasvua, ei ole mitään ylärajaa. Mutta logistinen kasvua, kasvu on rajallinen. Verrattaessa kahta kasvaimet, logistinen kasvu pidetään realistisempi kuin eksponentiaalista kasvua.Yhteenveto:

1. Eksponentiaalinen kasvu on se, joka syntyy, kun kasvuvauhti on verrannollinen olemassa olevia määriä.
Vuonna logistinen kasvu myös, kasvuvauhti on verrannollinen mutta myös rajoitettu
resursseja ja kilpailu.

2. logistinen kasvu, kasvuvauhti on nopeampaa alussa ja hidastuu myöhemmin useita
yksilöt nähdään kilpailevat rajoitetussa tilassa. Mutta eksponentiaalinen kasvu alkaa hitaasti ja sitten
saa nopeammin kuin väestö kasvaa.

3. eksponentiaalista kasvua, ei ole mitään ylärajaa. Mutta logistinen kasvua, kasvu on rajallinen.

4. Eksponentiaalinen kasvu tapahtuu, kun siellä on jatkuva syntyvyyden aikaa ja se ei ole