Ero Monohybrid ja Dihybrid CrossMonohybrid vs Dihybrid Cross

Tutkia, miten geenit toimivat ja miten tietyt piirteet periytyy vanhemmat ja isovanhemmat, on olemassa kahdenlaisia ​​jalostukseen menetelmistä; monohybrid ja dihybrid rajat. Ainoa ero monohybrid ja dihybrid ristit on määrä piirteet on tutkinut. Monohybridiristeytys on, kun jälkeläiset Homotsygoottisen vanhemmista, jotka eroavat vain yhden ominaisuuden kasvatetaan keksiä toisen sukupolven. Toisaalta, joka on dihybrid risti on melko samanlainen kuin monohybridiristeytys paitsi että vanhemmat ensimmäisen sukupolven eroavat kaksi ominaisuuksia.

Esimerkki monohybridiristeytys olisi rajan kaksi eläintä, joiden vanhemmat ovat suuria ja pieniä. Tuloksena olisi suhteessa 3: 1 enemmän jälkeläisten näytteille hallitseva piirre. Saat dihybrid rajat, kuvitella jalostukseen jälkeläisiä kaksi eläintä; joista yksi on suuri ja rasvaa, kun taas toinen on pieni ja laiha. Tuloksena suhde olisi 9: 3: 3: 1 9 näytteille 2 hallitseva piirteitä, 6 näytteille 1 hallitseva ja 1 resessiivinen ominaisuus, ja vain 1 näytteille molemmat väistyvä piirteitä.

Monohybridiristeytys on hyödyllinen oppimisen ylivoima tiettyjen ominaisuuksien kun dihybrid risti on käyttökelpoinen tutkittaessa, miten piirteet ovat valikoituja poikki toisen sukupolven jälkeläisiä. Ei piirre on kadonnut, ja saat aina täynnä yhdistelmä piirteitä edustettuina. Vaikka käytäntö luultavasti edelsi tiede, dihybrid ylitys on joitakin hyvin todellisia sovelluksissa. Viljelijät ovat rajan eläimistä kaksi piirteitä, jotta saat parhaan mahdollisen yhdistelmän. Kuvittele edellisessä esimerkissä oli maatilan eläin kuin lehmä tai sika. Viljelijä kulkisi suuri ja rasvaa eläin pieni ja laiha eläin toiveita saada eläin, joka on sekä suuri ja laiha. Tämä antaa heille eniten määrä lihaa, jonka ne sitten myydä.Yhteenveto:

1. monohybridiristeytys on risteytys ensimmäisen sukupolven jälkeläiset vanhempien poikkeavat jonkin piirre kun dihybrid risti on risteytys ensimmäisen sukupolven jälkeläiset vanhempien eroavat kaksi ominaisuuksia.
2. monohybridiristeytys avulla voidaan määrittää ylivoima geenien kun dihybrid risti on käyttökelpoinen tutkittaessa valikoima jälkeläisten.