Ero katkarapuja ja LobsterKatkarapu vs Lobster

Differentioimalla katkarapu siitä hummeri on todella helppoa. Yksinkertaisesti katsomalla niitä rinnakkain, jopa alkeis lapsi voi havaita, että yksi on katkarapu eikä hummeri ja päinvastoin. Heidän erot ovat paljon helpompi erottaa kuin vertaamalla hummeri muiden kammottava indeksoijat, let 's sanoa rapuja.

Vaikka sekä katkarapuja ja hummerit ovat lähisukulaisiin (molemmat luokitellaan äyriäiset) ja jakaa monia yhtäläisyyksiä kuin ottaa yhdiste silmät ja sulatetun pään kehoaan, katkarapu on meren eläin sijaitsevat joko makeanveden tai suolaisen vesistöön. Tämä on luultavasti tärkein yksittäinen ero näiden kahden välillä, koska hummeria elävät suolaa vesillä vain. On myös tärkeää huomata, että on olemassa lähes 2000 eri lajeja katkarapuja maailmanlaajuisesti vielä noin 20 heistä ovat välttämättömiä kaupallisesti.

Mitä fyysisiä ominaisuuksia, katkaravut ovat yleensä pienempiä, kun vastakkain hummeri perhe. Jopa säännöllisesti hummerit ovat hieman suurempia kuin useimmat jumbo katkarapuja. Kuten havaitaan, katkarapuja voi kasvaa jopa 8 tuumaa keskimäärin, vaikka tämä voi vaihdella riippuen erityisistä katkarapulajeille tutkitaan. Jos katkaravut kasva tätä suurempi (mutta yleensä enintään 12 tuumaa), ne ovat usein pidetään toisella nimellä '' katkaravut.

Katkaravut pitkänomainen korirakenne näyttää kapeampi kuin tavallisten hummereita. Sen tukiranka (shell) on läpikuultava luonteeltaan. Usein ne irtoa tätä pois osana normaalia kasvun aikana. Useimmat katkaravut ovat värejä, jotka vaihtelevat valkoisia ja jopa vihreää. Mutta jotkut heistä voi helposti muuttaa ulkopinnan väri muotona sopeutumista niiden lähiympäristön.

Vaikka katkaravut eivät näytä olevan minuutti jalka kaltaisia ​​rakenteita kutsutaan lisäkkeet (erityisesti kutsutaan swimmerets) alapuolella kehoaan (vatsa '' osaa syödään), he todella don 't käyttävät näitä parin mini jalat ryömiä, vaan he käyttävät tällaisia hieno rakenteita uinti. niiden hännät (Telson) ovat usein ensisijainen pelaaja liikkumiseen päälle niiden normaalin luisto kykyjä veden virtauksen. päinvastoin, hummerit käyttää sarjaa lisäkkeet ryömimään.Lisäksi hummerit ja katkaravut myös lisääntyä eri tavalla. Entinen yleensä kuljettaa niiden munat mukanaan kun taas jälkimmäinen vapauttaa saman avomerelle.

1. Katkaravut elävät sekä makeassa ja suola vesillä kun hummerit elävät suolaisessa vesillä vain.

2. katkaravut uida vaikka hummereita ryömiä.

3. Katkaravut ovat yleensä pienempiä kuin hummereita.