Ero Gulf ja BayKuilu

Gulf vs Bay

Yksi ero kuilu ja lahden on melko vaikea erottaa, koska ne molemmat on samat ominaisuudet. Teknisesti, sekä kuilu ja lahden ovat samoja asioita, ja ainoa ero, joka on todennut on koon. Kuilu on paljon suurempi kuin lahden.

Kuilu sanotaan olevan suuri vesistö, jota ympäröi maa ja joilla on vain kapea sisäänkäynti pitkin salmen. Lahti on myös suuri vesistö, jota ympäröi maa, mutta ei niin suljettu kuin kuilu. Lisäksi Lahti on laajempi aukko kuin kuilu.

Kuilu on vesistö, jossa vesi on heikentynyt erittäin syvälle viereisen maa. Päinvastoin, lahden on sisäänpäin maata käyrä.

lahtiUseimmat lahtien muodostetaan, koska eroosio pehmeän kiven ja savi aaltojen. Kun tarkastellaan yhden kuilu on yleisesti muotoiltu pitkin lineaarista rannoilla. Jos rantaviivaa on epäsäännöllinen ja koostuu monimutkaisten geologisten rakenteiden ryhmä lahtien muodostuvat.

Vaikka on sanottu, että lahti on paljon pienempi kuin kuilu, on monia poikkeuksia. Bengalin lahden, noin kokoa Arabianmeren, on paljon suurempi kuin Meksikonlahdella. On lahtia, jotka ovat pienempiä pituudeltaan ja myös isompi lahdet kuten Hudson Bay Kanadassa ja Biskajanlahden Ranskassa ja Espanjassa. Yleensä lahdet ovat pyöreitä tai puoliympyrän muotoinen.

Yhteenveto:

1. Täsmällisemmin, sekä kuilu ja lahden ovat samoja asioita, ja ainoa ero, joka on erotettavissa on koko.
2. kuilu pidetään suurempi kuin lahden.
3. Lahden ovat suuria vesistöjä, jotka ovat vain kapea sisäänkäynti pitkin salmen. Lahti on myös suuri vesistö, joka on laajempi aukko kuin kuilu.
4. kuilu on paljon enemmän suljettu kuin lahden.
5. Vaikka on sanottu, että lahti on pienempi kuin kuilu, on monia poikkeuksia. Bengalin lahden, noin kokoa Arabianmeren, on paljon suurempi kuin Meksikonlahdella.
6. kuilu on vesistö, jossa vesi on heikentynyt erittäin syvälle viereisen maa. Päinvastoin, lahden on sisäänpäin maata käyrä.