Ero Igneous, Sedimenttikivet ja Metamorphic RocksVulkaaninen, Sedimenttikivet vs Metamorphic Rocks

Suurin ero Igneous, Sedimenttikivet ja Metamorphic kiviä, on tapa, jolla ne on muodostettu, ja niiden eri kuvioita.

vulkaaninen Rocks

Vulkaaninen kivet muodostuvat, kun magma (tai sula kiviä) jäähtyä, ja tulee kiinteä. Korkeat lämpötilat sisäpuolella maankuoren syy kiviä sulaa, ja tämä aine tunnetaan magma. Magma on sula materiaali, joka purkautuu aikana tulivuori. Tämä aine jäähtyy hitaasti, ja aiheuttaa mineralisaatio tapahtua. Vähitellen koko kivennäisaineiden lisäämiseksi, kunnes ne ovat riittävän suuret ollakseen nähtävissä paljaalla silmällä. Vulkaaninen kivet ovat enimmäkseen muodostetaan alla Earth 'pinnalla.

Tekstuuri Igneous kiviä voidaan nimitystä faneriittinen, Aphaneritic, Lasimainen (tai lasiaisen), Pyroklastinen tai Pegmatitic. Esimerkkejä Igneous Rocks kuuluvat graniitti, basaltti ja dioriitti.

sedimenttikivilajejaSedimenttikivilajeja muodostetaan tavallisesti laskeutumisen Earth 's materiaalia, ja tämä tapahtuu yleensä sisällä vesistöjä. Maapallo' s materiaali jatkuvasti alttiina eroosiolle ja sään, ja tuloksena kertyneet irtohiukkasia lopulta asettua, ja muodostavat sedimenttikivien. Siksi voidaan sanoa, että nämä tyypit kivet muodostuvat hitaasti sedimenteistä, pölyä ja likaa muita kiviä. Eroosio tapahtuu tuulen ja veden. Sen jälkeen tuhansia vuosia, eroosion paloja hiekkaa ja rock laskeutua, ja tulla tiivistetty muodostaa kallion omia.

Sedimenttikivilajeja vaihtelevat pienistä savi-size kiviä valtava lohkare-size kiviä. Tekstuurit sedimenttikivilajeja riippuvat pääasiassa parametrit Clast, tai osia alkuperäisestä kallion. Nämä parametrit voivat olla erilaisia, kuten pintarakenne, pyöreä, pallomainen tai muodossa viljaa. Yleisin Sedimenttikivelle on monialayritys, joka johtuu kertyminen pieniä kiviä ja cobbles. Muita tyyppejä ovat liuske, hiekkakivi ja kalkkikiveä, joka muodostuu klastinen ja laskeuman fossiileja ja mineraaleja.

metamorphic Rocks

Metamorfiset kivet ovat seurausta muutosta muita kiviä. Kiviä, jotka joutuvat kovan kuumuuden ja paineen muuttaa alkuperäistä muotoa ja muoto, ja tulla Metamorphic kiviä. Tämä muutos muoto kutsutaan metamorphism. Nämä kivet ovat yleisesti muodostettu osittainen sulaminen mineraaleja, ja uudelleen kiteyttämällä. Gneissiin on yleisesti todettu Metamorphic kiven, ja se on muodostettu korkean paineen, ja osittainen sulaminen sisältämät mineraalit alkuperäisessä kallioon.
Metamorfiset kivet ovat kuvioita kuten slaty, schistose, gneissose, granoblastic tai hornfelsic. Esimerkkejä tämän tyyppisistä kivet kuuluvat liuskekivi, gneissi, marmori, ja kvartsiitti, joka syntyy, kun uudelleen kiteytyminen muuttaa muodosta ja alkuperäisen kiven muodostumista.

Yhteenveto:
1. Igneous kivet muodostuvat, kun magma (tai sula kivet) ovat jäähtyneet ja jähmettynyt. Sedimenttikivilajeja muodostetaan kertyminen muiden heikensi aineita, kun taas Metamorphic kivet muodostuvat, kun kivet muuttaa alkuperäistä muotoa ja muoto johtuu kuumuudelle tai painetta.
2. Igneous kivet ovat yleisesti sisällä maapallon 's kuori tai vaippa, kun taas sedimenttikiviä ovat yleensä löytyy vesistöjä (meri, meret jne). Metamorphic kivet löytyy maapallon' pinnalla.
3. Igneous kivet voivat olla merkittävä lähde mineraaleja, ja sedimenttikiviä, tai niiden vuodevaatteet rakenne, käytetään eniten vesirakentaminen; rakentamiseen asuntojen, teiden, tunnelien, kanavia jne Geologit tutkia geologiset ominaisuudet Metamorphic kiviä, koska niiden kristalliluonne antaa arvokasta tietoa lämpötilojen ja paineiden sisällä Earth 's kuori.