Ero solan ja CanyonRotko vs Canyon

Solan ja kanjoni ovat vaihdettavissa. Joissakin maissa 'rotko' käytetään 'kanjoni' ja päinvastoin. Sana 'kanjoni' käytetään laajalti Yhdysvalloissa, ja termi 'rotkon' käytetään laajasti Euroopassa.

Anyways, sanakirjan mukaan kanjoni on syvä laakso, jolla jyrkät sivut, ja rotko on syvä rotko joki virtaa läpi tai rotko ilman joki. Tämä tarkoittaa, että kanjoni on laakso jyrkät sivut, ja rotko on rotko joki.

Canyons on muodostettu kautta pitkiä aikoja ja usein eroosiota tasangolla tasolla. Jyrkkiä kallioita muodostetaan nämä kovat kivet kestävät eroosiota tai minkä tahansa sään. Canyons ovat hyvin yleisiä kuivilla alueilla verrattuna märkä alueille. Suurin osa kanjoni seinät ovat graniittia ja hiekkakiveä.

Grand Canyon Arizonassa on tyypillinen esimerkki suuri kanjoni. Siinä on keskisyvyys on mailin. Yarlung Zangbo Canyon Tiibetissä on myös toinen tunnettu kanjoni.Solan muodostuvat pääasiassa, koska veden virtausta tai lava. Kuten kanjoneita, seinät rotkot ovat myös tehty hiekkakivestä ja graniitista. Myös rotkoja, jotka on kalkkikiveä rakenteita, jotka ovat muodostaneet monimutkaisen luolista.

Kali Gandaki, Gorges Finger Lakes, New River Gorge, Columbia-joen rotko, ja Canyon Lake solan ovat joitakin kuuluisia rotkoja maailmassa. Myös sukellusvene kanjoneita, jotka ovat nähneet eniten Kongossa ja Amazon jokia.

Yhteenveto:

1. Sana 'kanjoni' käytetään laajalti Yhdysvalloissa, ja termi 'rotkon' käytetään laajasti Euroopassa.
2. kanjoni on syvä laakso, jolla jyrkät sivut, ja rotko on syvä rotko joki virtaa läpi tai rotko ilman joki.
3. Canyons on muodostettu kautta pitkiä aikoja ja usein eroosiota tasangolla tasolla. Jyrkkiä kallioita muodostetaan nämä kovat kivet kestävät eroosiota tai minkä tahansa sään.
4. solan muodostuvat pääasiassa, koska veden virtausta tai lava. Kuten kanjoneita, seinät rotkot ovat myös tehty hiekkakivestä ja graniitista. Myös rotkoja, jotka on kalkkikiveä rakenteita, jotka ovat muodostaneet monimutkaisen luolista.
5. Grand Canyon Arizonassa ja Yarlung Zangbo Canyon Tiibetissä ovat tunnettuja kanjoneita.