Ero suolaa ja makean vedenSalt Water vs Makea vesi

Olisi helppo sanoa, että ero suolaveden ja makean veden on kyse, onko suola vedessä. Vaikka on järkevää, että 's ei todella tarkka. Suolapitoisuus, tai tiheys suola, on paljon suurempi suolaisessa vedessä, mutta makean veden ei ole täysin vailla suolaa.

Suolat, joita löytyy suolaisessa vedessä, sekä murtovettä (joka on sekoitus suolaisen ja makean veden), ovat monipuolisempia kuin suola useimmat meistä ovat meidän ruokapöydän. Vesi muodostuu eri elementtejä, ja koska niistä hajoavat, ne tulevat sähköisesti varautuneita ioneja. Nämä hiukkaset ovat parempia sähkön johtimia. Tämä tarkoittaa, että sähkö virtaa suolavettä helpommin ja tehokkaammin kuin se läpi makean veden.

True makean veden laitokset ovat paljon harvinaisempia kuin suolaveden elimissä. Suurin osa vedestä maailmassa sisältää riittävän korkea taso suolaa estää sen luokitella makeaa vettä.

Merivesi on kirjaimellisesti vaarallista juoda. Joutuvat jäämään keskellä merta liittyy suuri riski kuivuminen, koska juominen suolavesi vie enemmän nestettä lihaksista ja verenkiertoon kuin menee ilman juominen mitään.

Makean veden puuttuu noste suolavettä. Jos uida makean veden järvi, sinä 'll löytää, että sinun täytyy työskennellä kovemmin kellumaan veden' pinnasta kuin olisit jos yrität kellua meressä. Kuollutmeri on niin korkea suolapitoisuus, että monet vaikea kahlata ulos ohi lantion, koska ne alkavat kellua!

Ekologinen erot ovat mielenkiintoisia. Kala, sammakkoeläimet, ja kasveja yleensä voi elää molemmissa vettä. Niiden luonnollinen kehitys lainaa niitä haluamaansa suolapitoisuus tasolla. Kun makean veden kala ja laittoi hänet suolaveden säiliö on suunnilleen yhtä tehokas kuin jättää hänet rannalla! Hän voitti 't selviä. On alligaattorit kuitenkin, jotka ovat sopeutuneet makean ja suolaisen veden ympäristöissä.Yhteenveto:

1. suolapitoisuus välillä suolaisen ja makean veden on merkittävä.

2. Makean veden muodostaa vain noin 1% kaikista maapallon 's vesistöjä.

3. Merivesi voi olla tappava, jos henkilö nauttii sen.

4. Merivesi tarjoaa paljon enemmän noste kuin makean veden.