Ero Apes ja gorillatApes vs Gorillat

Gorillat ovat alaryhmä perheen ihmisapinoiden. Tämä ei ole laajalti tunnettu tosiasia, mutta se on itse asiassa totuus. Todellinen haaste on yrittää selvittää ominaisuudet gorilla jotka erottavat sen muista jäsenistä apina perheen. Onneksi tämä ei ole niin vaikeaa. Itse asiassa tämä luokittelu voidaan jopa suorittaa pieni lapsi vain havainnoimalla ilmeisiä eroja fyysisten ominaisuuksien erityyppisten apinan.

Sana 'Ape' on peräisin vanhasta Englanti sana apa. Apa uskotaan olevan onomatopoetic jäljitelmä päässä blabbing näiden eläinten. Apinat kuuluvat perheeseen kädellisten kutsutaan Hominoidea. Perheen hominoids on luokiteltu kahteen ryhmään; isot ihmisapinat ja hylobatidae. Isot ihmisapinat koostuu simpanssit, gorillat, Orangutans ja ihmisiin. Nämä kädellisiä yhdessä kutsutaan 'ihmisapinoita'. Ne, jotka kuuluvat hylobatidae perheeseen kuuluu, ainakin kaksitoista lajia Gibbons. Nämä kädellisiä kollektiivisesti kutsutaan nimellä 'vähemmän apinoita'.

Jotkut ominaisuudet totta apinoiden kuuluu agility; esimerkiksi kun kiipeily korkeita puita (paitsi gorillat ja ihmisille), käsivarsi keinuvat, korkea älykkyys, elävät metsissä Aasiassa ja Afrikassa, ja kaikkiruokainen joiden ruokavaliossa keltainen kypsiä hedelmiä, ja pieni määrä lihaa (vaikka gorillat ovat ensisijaisesti kasvissyöjä ja folivores).

Tässä on luettelo muista yhtäläisyyksiä ja eroja gorillat ja muut apinoita, jotka kannattaa muistaa jos lapsesi kysyy sinulta, kun seuraavan kerran käydä paikallisessa eläintarhassa:

1.

Apinat ja apinat melkein sama korirakenteisiin kuin ihmisillä. Niistä yksitoista muuta perheiden kädellisten, vain nämä kaksi stand osuus samankaltaisia ​​kehon rakenteita. Apinat, toisin kuin apinat on kuitenkin hännät. Joten Don 't odottaa gorilla saada häntä.

2.

Gorillat ovat yleensä suurempia lajeja apina perhe ja voi painaa jopa 600 lbs ja kasvaa niin pitkä kuin 5 9.

3.

On kaksi lajia gorillojen ja kaksi alalajia kussakin. Länsi Gorilla kanssa alalaji Länsi Lowland Gorilla ja Cross River gorilla ja Itä Gorilla kanssa alalaji Mountain Gorilla ja Itä Lowland Gorilla. Kukin näistä gorillat kantaa tuntomerkit. Esimerkiksi Itä gorillat ovat tummempia kuin gorilla, jossa vuorigorillojen tummin gorilla alalaji.

4.Gorillat ovat läheisempää sukua ihmisille kuin muut apinat 95%: sta 99% samanlainen DNA 's.

5.

Hiusten väri gorillojen erottavat ne Orangutans ja simpanssien. Gorillat ovat hiukset on ruskehtava sävy, kun taas simpanssit ovat mustat hiukset ja Orangutans, punaruskea.

6.

Kasvojen muoto gorillat myös erottaa ne muista 'ihmisapinoita'. Gorillat ovat hyvin suuri pää, mutta hyvin pienet silmät ja korvat, ja suuri terävä hampaat. Oranki on näkyvä suut, kun taas simpanssit ovat suuret korvat.

YHTEENVETO:

1.

Gorillat ovat apinoita, jotka kuuluvat hominoid perheelle.
2.

Apinat luokitellaan kahteen perheiden: Tällä hylobatidae tai vähemmän apinoita ja isot ihmisapinat tai ihmisapinoita.
3.