Ero Pinta ja pohjavesiPintavesi? vs pohjaveden
?
Vesi löytyy maan pinnalla, kuten vesi joessa tai järven, tunnetaan pintavettä. Vesi, joka on loukussa maan alla 'pinnalla on pohjavettä.

Pohjavettä käytetään yleensä kotitalouksissa juomiseen, ruoanlaittoon ja muuta toimintaa. Pintavesi voidaan käyttää myös juomiseen ja pesuun, mutta niillä on monia muita käyttötarkoituksia, kuten maataloudessa ja sähkön tuottamiseen.

Pintaveden myös lataa pohjaveden. Sadevesi tippuu syvälle maahan, sulavan lumen ja jäätiköiden lataa pohjaveteen.

Voidaan nähdä, että pinta-? altistuu haihtuminen taas pohjaveteen ei ole. Toinen ero, joka voidaan nähdä välillä pinta- ja pohjaveden on lämpötila. Pohjavesi ylläpitää tasaisen taas lämpötila pintaveden muuttuu mukaan ympäristöön.

Myös paljon eroa kemiallisen koostumuksen välillä pinta- ja pohjaveteen. Esimerkiksi, pinta-vesi sisältää vähemmän suolapitoisuus verrattuna pohjaveteen. Lisäksi syvyyden kasvaessa, suolapitoisuus kasvaa.Toisin kuin pintavesi, pohjavesi on vapaa taudinaiheuttajat, kuten salmonellan ja malaria. ? Vuonna mineraalipitoisuus, pohjavesi sisältää enemmän mineraaleja kuin pintavesi.

Pintaveden sisältää erilaisia ​​epäpuhtauksia, kuten torjunta-aineet, eläinten jätteet, hyönteismyrkyt, levät, teollisuuden jätteiden ja muiden orgaanisten materiaalien. Vaikka jotkut ajattelevat, että pohjavesi sisältää vähemmän epäpuhtauksia, se ei ole totta. Kaikki epäpuhtaudet läsnä pintaveden nähdään myös pohjaveteen.

Yhteenveto

Vesi löytyy maan pinnalla, kuten vesi joessa tai järven tunnetaan pintavettä. Vesi, joka on loukussa maan alla 'pinnalla on pohjavettä.

Pintavesi? altistuu haihtuminen taas pohjaveteen ei ole.

Pohjavesi on yleensä käytetään kotitalous- juomiseen, ruoanlaittoon ja muuta toimintaa. Pintavesi voidaan käyttää myös juoma- ja pesuun, mutta niillä on monia muita käyttötarkoituksia, kuten maataloudessa ja sähkön tuottamiseen.

Pohjavesi ylläpitää tasaisen, kun taas lämpötila pintaveden muuttaa mukaan ympäristöön.

Vaikka jotkut ajattelevat, että pohjavesi sisältää vähemmän epäpuhtauksia, se ei ole totta. Kaikki epäpuhtaudet läsnä pintaveden nähdään myös pohjaveteen.