Ero ontogeny ja PhylogenyOntogeny vs Phylogeny

Tieteessä sanakirjat te 'll törmännyt' ontogeny ', joka tarkoittaa alkuperä organismin tai miten se on kehitetty.' Phylogeny 'Toisaalta, on kehitys organismi tai miten se kehittyi.

Ontogeny ja fylogenia käsitellään life science aiheita, kuten biologian, mikrobiologian, kehitysbiologian ja psykologia vain muutamia. 'Ontogeny' ja 'fylogenia' sanoina ensin nähty aikana 1872 International Scientific Vocabulary.

Selittää täysin, tehkäämme esimerkkejä. Ottakaamme esimerkiksi kotieläinten kana. Vuonna ontogeny, ihmiset puuttua miten kana tuli elämään, prosessi se koki. Olemasta yksittäinen solu sisällä muna jopa tulossa poikasen, ontogeny selittää sykli. Kuitenkin phylogeny, let 's ottaa strutsi näytteenä. Olettaen, että strutsi tuli perheen kanojen, vuonna phylogeny, ihmiset keskustelevat, miten kana kehittynyt tulossa strutsi. Lyhyesti, yhdestä nykyisten organismin se kehittynyt muita eläimiä, ja fylogenia selittää evoluution prosessi. tyhjentäminen asioita, ontogeny on kehittämistä, mutta phylogeny on evoluutio.

Tutkijat voivat joko olla sivussa ontogeny tai fylogenia. Jotkut olisivat samaa mieltä, esimerkiksi, että kana on peräisin sekä strutsi. Kuitenkin phylogenists voi sanoa, että strutsi tuli kana; että riikinkukkoja olivat myös kanoja joka kehittyi tulla riikinkukkoja. Se on tieteellinen perustelu keskustellaan tutkijoiden ja arkeologit.

Lopulta sen ei 'ole väliä, mistä olemme tulleet. Tärkeintä on, olemme luoneet hyvän tarkoitukseen. Muutamat oppikirjat ovat saatavilla aihetta edelleen ja erityisiä käsittelyssä.Yhteenveto:

1.

Ontogeny on tutkimuksen kehittämisen organismien kun phylogeny on tutkimuksen evoluution.
2.