Ero Pond ja LakePond vs Järvi

Ei 's mitään yleisesti hyväksyttyä määritelmää lampi ja järvi. Siksi monet tulevat sekoittaa erottamaan kaksi. Kuitenkin useat kanssa sopimuksia viranomaisen maailmankuulu tiedemiehet jakaa joitakin oivalluksia molempia.

Ramsarin sopimuksella, esimerkiksi määrittelee lampi elimeksi vettä, joka on pienempi kuin 8 hehtaaria tai alle 20 aaria. Sen sijaan jotkut amerikkalaiset valtiot pitävät järvien olevan vähintään 10 hehtaarin alueella jossa Minnesotan osavaltiossa yli 10000 järviä. Tämä osoittaa selvästi, että on olemassa ristiriitaisia ​​määritelmiä järven ja lammen koot koska standardoinnin puute. Tästä huolimatta on vielä joitakin laajalti hyväksytty yleisiä piirteitä sekä sisämaan vesistöjä.

Ensinnäkin järven voidaan kuvata olevan pinta-aaltoja, jotka estävät kasveja kukoistava lähellä sen shore. Järvi on myös syvempi kuin lammet auringonvalo ei enää päässyt pahimmillaan. Tämä syvyys luo myös muoto lämpötilan vaihtelut eri vedenpinnat järven. Puute auringonvalo levinneisyys alimpaan osaan järven vastaa puuttuminen kasvien alareunassa tasolla. Koska auringonvalo on edellytys fotosynteesiä, jollei tällaista riistää kasvillisuuden alareunassa paikoissa. Lakes on myös tarpeeksi suuri, että ne eivät ole täysin jäädytetty myös talvisin. Ja luultavasti sen yleisin stereotypia on, että järvi on luonnollisesti muodostunut.Päinvastoin, lammet ovat yleensä kuvataan matalampi vesistöjä, jotka voivat kasvaa juurtunut kasveja niiden emäkset koska auringonvalo kykenee tunkeutumaan niiden syvin kohta. Talvella se on myös luonnollista nähdä lampia kokonaan jäässä. Toisin kuin järvet, lammet ovat yleensä keinotekoisesti valmistettu ihmisen, mutta jotkut väittävät, että pieni määrä lampia ovat luonnollisesti tehty.

Yhteenveto:

1. järvet ovat suurempia tai laajempia seutuja kuin lammikoissa.
2. järvet ovat syvempiä kuin lampia.
3. Lakes ei ole kasvillisuuden alareunassa koska auringonvaloa ei pääse tältä osin toisin kuin altaan osalta, jossa kasvillisuuden täynnä lähes joka tasolla.
4. Altaat usein juurtuneet kasveja niiden emäksiä tai syvimmät tasot.
5. Lakes on kerrostunut veden lämpötiloja ylimpään pintaan, jossa vesi on lämpimintä kun syvin vedenkorkeus on hyvin kylmä. Lampia on yhtenäisempi veden lämpötila kaikilla heidän vedenkorkeudet.