Ero rikkakasvien ja hyönteistenRikkakasvien torjunta vs Hyönteisten

Mitä käytät kun haluat päästä eroon näistä lehtipuita rikkakasveja tai ärsyttävä tulimuurahaisten? Kaikki viljelijät, ja innokkaimmat puutarhurit, käytä rikkaruoho- ja hyönteismyrkkyjä, ja on varmasti eroja käyttötarkoituksen näiden tuotteiden. Tämä artikkeli on menossa esiin eroja ja varten näiden molempien tuotteiden.

Käyttötarkoitus

Rikkakasvien kehitettiin tappamaan kasveja. Ihmiset käyttävät erilaisia ​​herbisidejä tappaa rikkaruohot niiden telakoiden ja kukkapenkkien, mutta niitä käytetään myös poistamaan kasveja pitkin rautatien pengerrykset ja teollisuusalueilla. Rikkakasvien on myös kehitetty olla tehokasta vain aiotusta kasvilajia.

Hyönteisten kehitettiin tappaa hyönteisiä. Viljelijät käyttävät erilaisia ​​hyönteismyrkkyjä tuhota hyönteisiä, jotka vahingoittavat kasvien kasvua. Erilaisia ​​hyönteismyrkkyjä käytetään kohdistaa munia tai toukkia hyönteisen, ja useita erilaisia ​​hävittää aikuisten hyönteisiä. Asunnon käyttää hyönteismyrkkyjä tuhota termiittejä, muurahaisia, torakoita ja muita tuholaisia, jotka tunkeutuvat talon ja ympäröivät piha.

alkuperäinen Käytä

Taktinen rikkakasvien kuten suolaa, on käytetty tuhansia vuosia, vuodelta roomalaiset noin 150BC. Suolaus maa esti viljelykasveista kasvamasta, ja edelleen käytössä kunnes 1940 's, kun tutkijat havaitsivat onnistuneita menetelmiä erottaa yksi tehdas toisesta, ja poistaa ei-toivottuja kasvua.

Kasviuutteista, kuten nikotiini, rotenonin tai pyretriumkasveista, käytettiin satoja vuosia hallita hyönteisten sadon tuhoutuminen. Nämä ovat edelleen käytössä ympäri maailmaa, mutta moderni kemiallisia yhdisteitä laajemmin hyödyntää.

Tyypit

On olemassa erilaisia ​​herbisidejä joka kohdistaa tiettyihin kasvi tyyppejä. Nämä ovat seuraavat:

? Laajakirjoisia rikkakasvien torjunta, joka tappaa kaikki kasvilajia; yleensä käytetään viherrakentamiseen tarpeisiin, hyödyllisyys oikeus-of-tavoilla, ja tienvarsilla.

? Tactical rikkakasvien torjunta. joita käytetään lentolevitys järjestelmä tehokkaasti tappaa monenlaisia ​​lehtien.

? Valikoiva rikkakasvien suunnatuille tietyntyyppisiä kasveja ja rikkakasveja, kuten lehtipuita rikkakasveja tai heiniä.On olemassa erilaisia ​​hyönteismyrkkyjä käytetään eri toimintoja. Nämä sisältävät:

? Systeeminen hyönteismyrkkyjä saatetaan kasveille, johon hyönteiset ruokkia.

? Ota hyönteismyrkyt ruiskutetaan suoraan hyönteisten.

? Natural hyönteismyrkyt, kuten nikotiini, neem, ja pyrethrum otteet ovat fyysisesti myrkyllisiä hyönteisille; kuitenkin useita näistä ovat kiellettyjä, koska saastuminen elintarvikkeisiin.

? Orgaaniset hyönteismyrkkyjä on luotu kemikaalien ja muiden yhdisteiden.

? Epäorgaaniset hyönteismyrkyt tehdään metalleista ja tietyntyyppinen arsenate, kuten rikkiä tai arseeni; kuitenkin, jotkut näistä ovat kiellettyjä samoin.

Hyödyt ja haitat

Jotkut etuja herbisidien kuuluvat helppokäyttöisyys, nopeus tuhon, turvallisuus, ja kustannukset. Osa haitoista kuuluu myrkyllisyyttä eläimille ja ihmisille, ja vahinkoa ympäristölle.

Jotkut etuja hyönteismyrkkyjen kuulu tuotanto korkeamman sadon, koska tuhoisan hyönteiset vähenevät, ja väestö hyvä hyönteisiä ohjataan. Haitat ovat osoittaneet kun lempeistä käytöt toksiinien pilata maaperää ja vaikuttaa haitallisesti hyödyllisiä mikro-organismeja, samoin kuin silloin, kun ne tulevat elintarvikehuolto, ja vaikuttaa ihmisiin ja eläimiin.

Yhteenveto:

1. Rikkakasvien käytetään tappaa rikkaruohot telakat ja kukkapenkkien, mutta hyönteismyrkkyjä käytetään tappaa hyönteisiä ja matoja, jotka tartuttavat kasveja.