Ero MDF ja lastulevyMDF vs lastulevyä

Etsitkö vaneria tai puuta korvaava? MDF ja lastulevy ovat kaksi parasta valintoja tarvitsevat korvaa aitoa.

Molemmat MDF (Medium Density puukuitulevy) ja lastulevyn ovat esimerkkejä puisten. Nämä 'metsät' on valmistettu puusta sivutuotteista kuten kuituja, sahanpuru, ja lastuja. Nämä materiaalit yhdistetään yhdessä joidenkin kemikaalien ja liimaa ja puristettiin sitten materiaalia vaihteleva paksuus. Vaikka molemmat tuotteet käyvät läpi saman prosessin, ne ovat erilaisia ​​niiden ominaispiirteet ja ominaisuudet.

MDF pidetään ylivoimainen näiden kahden tuotteen. Tämäntyyppinen puisten tehdään pienhiukkasista puuta, jotka ovat näkymätön paljaalla silmällä. Se on sileä pinta ja viilun, joka saa sen näyttämään puusta. MDF on tehty monta kerrosta puuta, joka tekee siitä erittäin raskas, paksumpi, tiheämpi, ja vähemmän vettä läpäisevä. Tämä puu on myös enemmän voimaa ja on crack ja split kestävä C hyvä valinta sisäänrakennettu huonekalut, kuten kaapit, ovet, turhuus, ja muiden lajikkeiden huonekaluja. Mitään valmistettu tämäntyyppisen puisten saa olla kannettava, koska se on hyvin raskas nostoon ja siirtoon.

Huolimatta takaisku, tämä puulaji on täydellinen kalusteet tai jotain, joka tarvitsee puuta kaltainen rakenne, jossa on edullisia. Puun 'pinnasta vie maalin ja päättyy hyvin ja doesnt 't tarvitsevat juovia. Se voi toimia itsenäisenä puu ilman tukea muista materiaaleista, kuten laatta, laminaatti, ja matto.

Toinen puisten on lastulevy. Toisin kuin entinen, lastulevy- voi törmännyt kuin huonompi vastine MDF. Puu puusta sahanpuru, karkea puu sivutuote on suuri ja helposti paikalla hiukkasia. Sillä ei ole viilu ja tarvitsee viimeisteltyä erityisesti reunoja ja tasaisia ​​pintoja.

Verrattuna MDF, se on karkea, pilkullinen, doesnt 't ottaa maali hyvin. Lisäksi on oltava yhteydessä muihin materiaaleihin kuten laminaatti, kaakeli ja matto. Lastulevyä pitäisi koskaan olla kosketuksissa veteen. Se imee vettä kuin sieni mikä tekee menettää vakautensa ja hajota palasiksi. Jos käytetään, sen tulisi aina suojata kosteudelta ja vedestä materiaaleja, kuten vinyyli. se ei myöskään ole suositeltavaa materiaalia voidaan käyttää ulkotiloissa.

Yleisin käyttö lastulevyä on alapuolisen panelointi lattioissa ja seinissä ja hyllyt kaapit ja komerot. Koska se on kevyt, lastulevy- voidaan käyttää kannettavissa huonekaluja tai rakenteita. Kun se tulee voimaan, ulkonäkö, ja stressi, lastulevy ei ole paras materiaali.Molemmat Woods on omat etunsa ja haittansa. Tärkein panos näistä metsässä on, että ne kierrätetään puusta valmistetut tuotteet sivutuotteista. Nämä tuotteet auttavat tarjoamaan tarvittavat materiaalit rakennusten ja rakenteiden mutta ei lisäämällä vielä alentava vaikutus jätteiden.

Yhteenveto:

1. MDF on paljon parempi insinööripuutuotteiden verrattuna lastulevyn kannalta ulkonäkö, käyttötarkoitukset, voimaa, ja altistuminen kosteudelle ja vesi.

2. MDF on raskaampaa, paksumpi, kestävämpi, ja on vähemmän mahdollisuuksia halkeamia tai säröilyä toisin kuin lastulevy.

3. lastulevyä käytetään usein sisätilojen tarkoituksiin, koska sen ulkonäkö ja sen kestävyys hyväksyä maali ja päättyy. Samaa ei voida sanoa MDF joka on mukava, sileä pinta, hyvä reaktio maalata ja päättyy lisäksi antaa lähes puu-ulkonäkönsä.