Ero Tukku ja jälleenmyyntiTukku vs Retail

Termit 'tukku' ja 'vähittäiskaupan' itse selittää eron. 'Tukku' tarkoittaa 'myy suuria määriä' ja 'vähittäiskaupan' tarkoittaa 'myynti pieniä määriä.'

Tukku-, tavarat myydään pääasiassa vähittäismyyjä myy sen asiakkaille. Tukkukauppias voi myydä tuotteita suoraan asiakkaille.

Yksi tärkeimmistä eroista tukku- ja vähittäiskaupan on tavaroiden hintaan. Tukkuhinta on aina pienempi kuin vähittäishinta. Tämä johtuu pääasiassa siitä vähittäismyyjä on sisällyttää monia muita kustannuksia ja myydä tavaroita. Vähittäismyyjän on lisätä kustannuksia, kuten työntekijöiden palkkoihin, vuokrat kauppoja, myyntivero, ja mainontaa tavarat, jotka hän ostaa tukkukauppiaalta. Tukkukauppias ei huolehtia paljon kaikista näistä seikoista, jotka pyytää häntä myydä tavaroita halvemmalla.

Tukkuliike on suoria yhteyksiä valmistajan ja ostaa tuotteita tai tavaroita suoraan häneltä. Toisaalta, vähittäiskauppiaan ei ole suoraa yhteyttä valmistajan.

Valitessaan laatu, vähittäismyyjän on yliotteen. Vähittäiskauppias voi valita tuotteiden laatu ja hävitä vaurioitunut niitä, koska ne vain ostaa pieniä määriä. Päinvastoin, tukkukauppias ei ole sananvaltaa laatua, koska hän joutuu ostamaan irtotavarana valmistajalta. Tämä tarkoittaa sitä, että vähittäismyyjä on vapaus valita tuotteita taas tukkuliike ei ole vapautta valita tuotteita.Se voidaan myös nähdä, että vähittäismyyjät joutuvat käyttämään enemmän ylläpitämisessä liiketilaa koska niillä on houkutella kuluttajia. Toisaalta, tukkukauppias ei tarvitse miettiä tilaa, koska se on ainoa vähittäiskauppias, joka ostaa häneltä.

Verrattaessa voittomarginaali, tukkukauppias saa enemmän voittoa kuin jälleenmyyjä. Mutta silloinkin, tukkukauppias saa enemmän rahaa kuin hän myy irtotavarana. Vähittäismyyjä vain myy vain yksi tuote kerrallaan.

Yhteenveto:

1. tukku-, tavarat myydään pääasiassa vähittäismyyjä myy sen asiakkaille.
2. tukkuhinta on aina pienempi kuin vähittäishinta.
3. tukkuliike suoria yhteyksiä valmistajan ja ostaa tuotteita tai tavaroita suoraan häneltä. Toisaalta, vähittäiskauppiaan ei ole suoraa yhteyttä valmistajan.