Ero NPV ja EPVNPV vs EPV

NPV on nykyarvon ja EPV on odotettu nykyarvo. Vaikka nämä kaksi termiä määrittävät nykyarvon yritys tai yritys, yksi näyttää nettoarvo ja toinen ilmaisee odotusarvoa.

Yksi tärkeimmistä eroista, jotka voidaan nähdä välillä NPV ja EPV on, että entinen käsittelee lähinnä projektien ja jälkimmäinen keskittyy arvostus liiketoimintaa.

NPV on paljon hyötyä valmistettaessa pääoman budjetointi hankkeen, koska se osoittaa, jos koko nykyarvon hankkeen 's odotettuja rahavirtoja tulevaisuudessa on hyvä riitä tyydyttämään alkukustannukset.

EPV on lähes sama kuin NPV ja laskelmat ovat lähes samat. EPV sovelletaan pääasiassa määrittämiseksi odotettu voitto tai rahavirtoihin. EPVs otetaan huomioon laskettaessa yrityksen arvoa, kun toinen yritys ostaa sen.

Nettonykyarvo määrittää vajaus tai ylimäärä rahavirtojen tai voitto, kun kaikki kulut täyttyvät. Nettonykyarvon katsotaan olevan keskeinen keino analysoinnissa tulevat rahavirrat. NPV on myös standardin tapa käyttää rahan aika-arvoa määritettäessä pitkäaikaisia ​​projekteja.

Nettonykyarvon käytetään määrittämään rahan arvon tänään arvoon että rahaa tulevaisuudessa. Vaikka tällaista laskelmaa tehtäessä kaikki tekijät, kuten tuottojen ja inflaatio otetaan huomioon. Tosiasia on, että jos NPV on positiivinen, niin hanke voidaan hyväksyä, ja jos NPV on negatiivinen niin hankkeen hylkäämistä.Odotettu nykyarvo katsotaan hyödylliseksi välineeksi projektisalkun arvo ja laskennan projekti. EPV, alterative skenaariot määritellään sen sijaan lasketaan kerta virta rahavirroista. EPV edustaa myös erilaisia ​​mahdollisuuksia wile tehdä laskelmia. Vuonna EPVs hanke arvo työstetään kunkin skenaarion.

Yhteenveto

1. Yksi tärkeimmistä eroista, jotka voidaan nähdä välillä NPV ja EPV on, että entinen käsittelee lähinnä projektien ja jälkimmäinen keskittyy arvostus liiketoimintaa.

2. nettonykyarvo määrittää vajaus tai ylimäärä rahavirtojen tai voitto, kun kaikki kulut täyttyvät. Nettonykyarvon katsotaan olevan keskeinen keino analysoinnissa tulevat rahavirrat.