Ero Työntekijän eläkerahastoa ja Public eläkerahastoaTyöntekijän eläkerahastoa vs Public eläkerahastoa

Eläkerahastoa voidaan määritellä tuki, takaisin, kun eläkkeelle kuin eläke henkilölle, joka teki maksuja palkasta tai muista sijoituksista aikana hän / hän työskenteli. Ne ovat kahta eri tyyppiä; Eläkerahastoa joka merkitään ohjaavana tai kuin EPF, työntekijä eläkerahastoa, ja Public eläkerahastoa joka merkitään PPF. Eläkerahastoa on pohjimmiltaan suunnitelma antaa taloudellisen turvan eläkkeelle siirtymisen jälkeen. Nämä varat ovat Intiassa.
EPF (Työntekijä eläkerahastoa)

Työntekijä eläkerahastoa on rahasto ihmisille, jotka työskentelevät yrityksessä. Jokainen yritys joissa on vähintään 20 työntekijää on annettava tämän rahaston työntekijöille ja rekisteröidyttävä Työntekijät eläkerahastoa organisaatio. EPF on tarkoitus olla panos 12 prosenttia palkasta yksilön, DA, ja käteistä arvo tahansa ruokaa korvauksen. Maksuprosentilla asetetaan Intian työlakia. Työnantajan on tehtävä 12 prosentin osuus liian, mutta työntekijä voi päättää osallistua enemmän kuin 12 prosenttia.

Korko EPF nousi 9,5 prosenttiin vuodelle 2010-11. Kertynyt määrä EPF on maksettava takaisin sen jälkeen eläkkeelle tai sen jälkeen eroaminen. Se maksetaan perillinen kuoleman jälkeen tilinhaltijan. Tapauksissa jos työntekijä muuttaa työnsä, EPF siirretään nykyisen yrityksen. Peruuttaminen rahasto on verotonta, jos joku on työskennellyt viisi vuotta tai enemmän. Mutta jos viisi vuotta eivät ole saatu päätökseen, niin peruuttaminen verotetaan, eikä tilanteessa päättymisestä työtä, sillä huonosta terveydestä. Työntekijä on oikeutettu Rs 100000 raja vähennystä kappaleessa 80C. Lainat voi otettavaksi EPF, ja se voidaan peruuttaa ennenaikaisesti tytär 'avioliitto ja ostaa talon vain.PPF (Public eläkerahastoa)
Julkinen eläkerahastoa on kaikille. Sen aloitti keskushallinto, ja rahasto on vapaaehtoista. Se on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat turvata taloutensa tulevaisuuden tai eläkkeelle siirtymisen jälkeen. On toimihenkilöiden sekä joku, joka ei ole palkattuja. PPF voidaan avata ihmiset eivät ansaita tuloja myös. On erittäin tärkeää, että ihmiset, jotka ovat itsenäisiä, esimerkiksi asianajajia, lääkäreitä, liikemiehet, freelancereita, jne. Tämä rahasto toimii alle State Bank of India ja Intia Post. PPF tili on hyvin samankaltainen kuin säästötili jossa passbook on annettu ja rahat talletettu pankkiin. Ainoa ero on, että täällä maksu on määrätty pää Post Office. Pienin tarvittava määrä talletettava vuodessa on Rs 500 ja maksimi on Rs 70.000. Korko PPF on 8 prosenttia vuodessa. Vuonna PPF, summa, joka on kertynyt maksaa takaisin jälkeen 15 vuoden ajan. Viiden vuoden jatkoaika annetaan myös, jos valittu. Ei vero on maksettava kypsyyttä. Se on oikeutettu Rs 100000 rajan vähennystä kappaleessa 80C. Yksi voi ottaa lainaa PPF kolmannesta kuudentena tilin avaamisesta. Lainan määrä voi olla 25 prosenttia talouden tilillä. Viisikymmentä prosenttia tasapaino voidaan peruuttaa lopussa neljännen tilikauden.

Yhteenveto:

1. EPF on toimihenkilöiden ihmisille; PPF on kaikille ihmisille, onko palkattuja, ei palkattua, ei- ansaintajaksolta, itsenäisiä jne
2. Kaksitoista prosenttia peruspalkasta on vähennettävä työntekijän ja työnantajan on maksettava yhtä paljon varten EPF. Minimisumma on Rs 500 ja maksimi on Rs 70.000 vuodessa.