Ero MBS ja CDOMBS vs CDO

Structured Finance on eräänlainen rahoitus, joka käyttää arvopaperistaminen. On olemassa useita erilaisia ​​strukturoitujen rahoitusvälineiden, jotkut niistä ovat: Luottojohdannaiset, Collateralized Fund velvollisuus (CFO), omaisuusvakuudelliset Security (ABS) asuntovakuudellisia Security (MBS), ja Collateralized velkasitoumuksesta (CDO).

Kiinnitys-arvopapereita (MBS) ovat arvopapereita tai joukkovelkakirjoja, jotka saavat tuloa asuntolainojen jotka ovat tukena varat lainanottajan ja vakuutettu luottamusta, joka voidaan sponsoroi hallitus tai yksityiset yksiköt, kuten investointipankkien ja kiinteistösijoitusyhtiö luottaa tai putkia.

Asuntolainojen tai muistiinpanoja ostetaan pankkien ja lainanantajia ja osoitetaan luottamusta, joka kokoaa ja securitizes nämä lainat altaat ja myöntää MBS. MBS on korkea likviditeetti, halvemmalla, ja annetaan liikkeeseenlaskijoille hallita pääomaa tehokkaammin.

Ne myönnettiin ensimmäisen kerran vuonna 1981 ja voi olla:

Riisuttu kiinteistövakuudelliset Security (SMBS), jossa maksu voidaan maksaa sekä velan ja koron.
Pass-through Security, jossa on kahdenlaisia: asuntoluottoihin arvopaperin (RMBS) jonka takana asuinkiinteistöjen kiinnitys ja Commercial Mortgage arvopaperin (CMBS) jonka takana liikekiinteistöön kiinnitys.
Collateralized Mortgage velvollisuus (YMJ) jonka takana omistajan 'varoista.Collateralized velkasitoumuksesta (CDO), toisaalta, on omaisuusvakuudellisen Security (ABS), joka johtuu tuloja lainanottaja 's pool arvopaperit, jotka sisältävät yrityslainat, MBS, luottokortit, auto lainan maksut, vuokrasopimukset, royalty maksut ja tulot.
Special Purpose Entity (SPE) on luotu turvaamaan pääomaa sijoittajilta laskemalla liikkeeseen joukkovelkakirjoja erässä. Pääoma käytetään sitten hankkia ja pitää hallussaan arvopapereita vakuutena. Maksujärjestelyjä sijoittajille on monimutkaisempi mikä tarjoaa sijoittajille erilaisia ​​tuottoja riippuen käytössä erässä.

CDO myönnettiin ensimmäisen vuonna 1987 ja on luokiteltu:

Rahoituslähteenä: kassavirta CDO jossa sijoittajat maksetaan käyttämällä rahavirroista sen varojen ja markkina-arvo CDO jossa sijoittajat saavat paremman tuoton kaupankäynnin ja omaisuuden myynti.
Motivaatio: CDO voi olla katvealueiden tai taseeseen liiketoimet.
Rahoitus: CDO voi olla salkun Rahavarojen (Cash CDO), kiinteän tuoton (Synthetic CDO), tai molempia (Hybrid CDO).
Myös yhdessä erässä CDO ja useita muita vaihtoehtoja.

Yhteenveto:

1. kiinnitys-arvopapereita (MBS) ovat arvopapereita, jotka tuottavat tuloja asuntolainojen kun Collateralized 2. velkasitoumus (CDO) on eräänlainen esinevakuudellisten Security (ABS), joka luo tuloja perustana olevien varojen lainanottajan.
3. MBS myönnetään sijoittajille hallituksen tukema tai yksityinen taho, joka ostaa ne pankit ja lainanantajia kun CDO on myöntänyt Special Purpose Entity (SPE), joka kiinnittää varoja sijoittajilta vastineeksi joukkovelkakirjalainoihin erinä.
4. MBS voitto sijoittajille on yksinkertaisempi kuin CDO johon liittyy useammassa erässä ja antaa ulos eri määriä tuottoa riippuen erän, jota hyödynnetään.