Ero luterilaisen ja anglikaaninenLuterilainen vs anglikaaninen

Luterilaisuus alkoi alussa 1530 's kun katolinen pappi Martin Luther ilmoitti uudistaa kirkon ja erosivat katolisen kirkon protestina. Anglikaanit myös erotettu katolilaisuuden suunnilleen samaan aikaan kuin luterilaiset, vuonna 1534, mutta molemmat olivat hyvin eri merkittäviä syitä lähteä kirkkoon.

Luterilaiset vasemmalle kirkon protestina peruuttamista rangaistus synneistä, kun taas Anglikaanit jätti kirkon kun kuningas Henry Englannin kiellettyjä katolilaisuuden, ja julisti anglikaaninen kirkko on virallinen uskonto. Luterilaisuus perustettiin Saksassa, kun taas Anglicanism alkoi Englannissa Henry 's suprematialaki.

Uskonpuhdistusliike juuret molemmat nimellisarvot ovat erilaiset; Luterilaiset ovat Saksan, kun taas Anglikaanit on Englanti uskonpuhdistuksen.

On noin 66 miljoonaa seuraajia luterilaisuus maailmanlaajuisesti, kun taas Anglicanism on 70 miljoonaa kannattajia 161 maassa. Luterilaisuus hallitsee Saksassa ja Skandinaviassa, kun taas hallitsema alueiden Anglicanism ovat Englannissa. Luterilainen 'alkuperäistä kieli on saksa, ja Englanti on anglikaaninen' alkuperäisen kielen.

Anglikaanit seurata kirjan yhteisen rukousten ja luterilaiset 'palvonta opas on kirja Concord. Anglikaanien on episkopaalinen kirkko Yhdysvalloissa, joka on yksi tärkeimmistä kirkoista, kun taas luterilaiset' suuret kirkot USA kutsutaan ELCA, joka tarkoittaa evankelis luterilainen kirkko Amerikassa, ja LCMS, joka tarkoittaa Missouri-synodi.

Molemmat nimellisarvoista on monia yhtäläisyyksiä uskontunnustukset ja tunnustus, pyhä teksti, kolminaisuus, luonne Kristuksen ylösnousemuksen Jumalan jne luterilaiset usko enkeleihin, Saatana ja demonit, mutta Anglikaanit on eri usko. Niillä on myös erilainen uskomukset Mary, kehon ja sielun, perisynti, vapaa tahto ja sovituksen. Luterilaiset ja Anglikaaneja sekä kieltävät kiirastuli ja vahvistavat ikuinen helvetti. Luterilaisuus uskoo pelastukseen, kun taas Anglikaanit uskovat rakentaa hyvät suhteet muihin uskontoihin.

Luterilaiset uskovat apostolit 'uskontunnustuksen, Nikean uskontunnustus, kaava Concord, Augsburgin tunnustus ja Athanasioksen uskontunnustus, kun taas Anglikaanit uskovat apostolit' uskontunnustuksen ja The Nikean uskontunnustus. Anglikaaneja 'oppi perustuu kirjoituksia, evankeliumien ja kirkon isä, kun taas luterilaiset' perustan oppi on Raamatussa ainoa. Anglikaaneja inspiroi katekismuksen, kun taas LCMS luterilaiset ovat innostuneita ja virheetöntä, mutta ELCA luterilaisia ​​innostuivat, mutta ei erehtymätön.Yhteenveto:

1. luterilaisuus ja Anglicanism molemmat alkoivat varhain 1500 's, Saksasta ja Englannista vastaavasti.

2. luterilaisuus perusti Martin Luther, ja Anglicanism perusti kuningas Henry.

3. Anglikaaneja ja luterilaiset molemmat uskovat apostoli 's Creed ja Nikean uskontunnustus, kun taas luterilaiset myös uskovat kaava Concord, Augsburgin tunnustus ja Athanisian Creed.

4. Anglikaaneja ja luterilaiset sekä uskovat ja hyväksy Trinity, ylösnousemus Jumalan ja luonnon Kristuksen.