Ero Love and CareRakkaus vs Care

Joka suhde, huolenpitoa ja rakkautta tarvitaan, jotta se toimisi. Mutta kuinka ratkaisevaa ovatko ne todella? Pitääkö suuremmat kuin muut vai ovatko ne käytännössä yksi ja sama? Onko ne yhteistyössä olemassa tai ne kokonaisuudessaan itsenäisenä? Vastaus varmasti vaihtelevat näkökulmasta toiseen, kuten huolenpitoa ja rakkautta osoittautua kaksi eniten kiehtova ja monimutkainen tunteita tiedetään mies.
Määritelmän mukaan hoidon ja rakkaus ovat selvästi erillään toisistaan. Entinen voi olla substantiivi tai verbi liittyvät 'tunne huolta tai korko', kun kyseessä on huolehtiva noin 'perhe, työ, ystävä, omaisuutta, lemmikit jne Se voi tarkoittaa myös' teko tekee hoidon tai hoitava joku tai jotain ', kuten tapauksessa sairaanhoidon, ennen syntymää, henkilökohtaisen hygienian, jne. Rakkaus, toisaalta, liittyy' vahvempi hellyyttä ja henkilökohtaiset kiinnitys '. Lisäksi on olemassa useita erilaisia rakkauden nimittäin Philia, eros, storge, ja agape. Philia on se, joka sijaitsee ystävyys, eros on se, joka ajaa romanttinen suhde, storge on familiaalinen, ja lopuksi, agape viittaa epäitsekäs antaminen ja myötätuntoa muille. Koska, rakkaus voisi tarkoittaa enemmän kuin mitä se 's tunnetaan varten ja voisi olla tapa laajempi kuin hoito. Se 'on niin laaja, että se itse asiassa on päällekkäinen joitakin keskeisiä perusteita hoidon. Tämä pätee erityisesti ei-romanttisen tyyppisiä rakkauden kuten storge ja agape. Esimerkiksi äiti, joka luonnollisesti on syvät familiaalinen rakkautta tai storge kohti poikaansa epäilemättä hoitaa häntä ehdoitta. Tällöin huolehtiva tulee tuloksena pelkkä komponentti, tai osoitus laajempi käsite, joka on familiaalinen rakkautta. Toinen esimerkki on Mother Theresa 's agape tai myötätuntoa köyhtynyt massat maansa ja ympäri maailmaa. Hänen ehdoton rakkaus ei tehnyt 't pysäytin silkkaa tunteita. Pikemminkin se käännetään hänen tarpeisiin vähemmän onnekkaita ja kampanjoi kohti niiden hyvinvointiin. Toisin sanoen hänen hoitoa heille rinnakkain kanssa, jälleen, laajemman voima, joka on agape tai myötätuntoinen rakkaus.
Lisäksi linjan välillä rakkauden ja hoidon tulee hieman selvemmin yhteydessä romanttinen suhde. Eros tai romanttinen rakkaus pidetään halu, hellyyttä, ja fyysinen vetovoima. Normaalisti se on eros joka luo kipinän mahdollisen suhdetta, mutta voi olla joskus hyvin pinnallista ja epävakaa luonteeltaan. Hyvä kuvaus sellainen tunne on, että välillä tapahtuneen Romeo ja Julia Shakespearen 's ilmiömäinen luomiseen. Eros oli ilmeisesti tunnustettu kautta vahva kaipuu olla yhdessä huolimatta kertoimet. Voimme kuitenkin' t oikeastaan ​​sanoa, että heidän 'rakkaus' oli epäitsekäs tarpeeksi ilmentää aitoa välittämistä tai ehdotonta rakkautta. Tiiviisti katsomalla aikeistaan ​​ja päätöksiä, ne ovat enimmäkseen täyttää, mitä he haluavat itselleen eikä mitä olisi hyvä toisiaan. Lisäksi hoito nähdään samassa yhteydessä, voi silti olla olemassa myös ilman halua tai vetovoima yhtä vahva kuin että eros. Siinä mielessä hoito oletetaan olevan peräisin syvempään, aito yhteys, joka ylittää fyysisen halu. Hoito on luultavasti parhaiten esitetty Mr. Darcy ja Elizabeth romaanista, Ylpeys ja ennakkoluulo. Tietenkin, halu oli siellä hyvin, mutta jo ennen sen tunnusti, herra Darcy jo paljastanut toiminnallaan kuinka hän aidosti välitti Lizzy. Sekä hoito ja rakkauden ulottuvuuksissa romanssi voi sytyttää, mutta don 'T välttämättä takaa sitoutumisen tai ehdotonta rakkautta.

Yhteenveto1. Rakkaus ja hoito ovat tunteita luonnostaan ​​ihmisillä. Ne ovat ratkaisevia joka suhteeseen.
2. Care viittaa tunne huolta tai etua tai teko hoitavilla joku tai jotain. Rakkaus, toisaalta, kantaa laajempi merkitys. Se voisi olla perhe- tai storge, romanttinen tai eros, veljellinen tai agape tai platonisia tai Philia.
3. Rakkaus ja hoidon yhteydessä Agape, storge ja phili päällekkäinen huolellisesti.