Ero Aristokratia ja FeudalismAristocracy vs Feudalism

Aristokratian ja feodalismin ovat molemmat muotoja hallituksen. 'Aristokratia' viitataan kyseessä on julkinen jossa paras kansalaisen tai eniten ansaitsevat kansalainen sulkea, ja 'feodalismin' viitataan kyseessä on julkinen, jossa vastavuoroinen järjestelmä toimi, jossa soturi aatelisto suojasi vasallit vastineeksi palveluistaan.

ylhäisö
'Aristokratia' alkunsa antiikin Kreikassa. Se oli sääntö, jossa pätevimmät tai paras kansalaisen suunniteltiin olevan hallitsija. Se oli erilainen kuin monarkia, jossa hallitsija annettiin oikeus sulkea takia syntymä osaksi kuninkaallinen perhe. Antiikin kreikkalaiset eivät olleet kovasti monarkian järjestelmän ja siten olivat ottaneet tämän järjestelmän jossa jotkut tunnetuimmista ja eniten ansaitsee ihmiset muodostivat neuvoston ja sulkea. Demokratia sen sijaan laski ja aristokratian jäi. Myöhemmin, aristokratian pidettiin pääsääntöisesti vain aristokraattinen perheille tai etuoikeutettu luokka.

Rooman aristokratian ja konsuli sulkea yhdessä, mutta kuoleman jälkeen Julius Caesar, jälleen sääntö meni käsiin harvojen etuoikeutettujen josta tuli erittäin varakas ja varakkaita. Nykyaikana, joka on aristokratian ei katsota hallitsee paras, mutta hallitsi varakas tai rahavallan.

feodalismi
Francois-Louis Ganshof Feudalism
Feodalismi on kuvattu kaksi erilaista versiota, yksi Francois-Louis Ganshof ja toinen Marc Bloch. Mukaan Francois-Louis Ganshof, feodalismin oli voimavara sotilaallisten ja oikeudellinen velvollisuus kesken aatelia soturit johon kuului pääasiassa kolme suurta käsitteitä: Lords, ihmiset, jotka voidaan laajasti ottaen kuvata aateliset, jotka järjestetään maissa; vasallit, ihmiset, jotka saivat maa herrojen, ja lopulta läänitysten, maahan, jonka oli annettu herrojen on hallussa vasallit vastineeksi joidenkin tarjotusta palvelusta herrojen. Vastineeksi herrojen edellyttäen sotilaallista suojelua ja muita vastavuoroiset. Suhde kolme avaimet muodostivat feodaaliyhteiskunta. Tämäntyyppinen yhteiskunnan kukoisti Euroopassa välillä 9.-15-luvuilla.

Marc Bloch Feudalism
Marc Bloch laajentanut määritelmää 'feodalismin.' Hän mukana paitsi herrojen ja vasallit järjestelmässä vaan myös ehdotetaan sisältävän talonpojiston joka sitoi kartanotalous. Hän ehdotti, että ei vain ylimyksensä osa feodalismin vaan koko yhteiskunta sido sitä ylhäältä alas.Termi 'feodaaliyhteiskunta' tai 'feodalismi' keksittiin 17-luvulla. Vuonna 1970, Elizabeth A. R. Brown julkaisi kirjan nimeltä 'Tyranny of konstruktilla', joka teki tutkijat päättelevät, että feodalismia ollut oikea termi ja olisi poistettava koulutus- ja tieteellisissä opetussuunnitelmia.

Yhteenveto

Aristokratian on valtiomuoto, jossa pätevimmät tai paras kansalaisen suunniteltiin olevan hallitsija. Myöhemmin käsite muuttui aatelissuvuista olla niitä, joilla vaurautta ja olivat vain harvojen etuoikeutettujen joka hallitsi. Feudalism kuvattiin sosiaalinen järjestelmä, jossa herrojen, vasallit ja läänitysten olivat keskeisiä osia yhteiskunnasta, ja niiden keskinäisen pakollinen suhde oli perusteella feodaaliyhteiskunta.