Ero LDS ja ChristianLDS vs Christian

Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen kirkko (MAP), tai Mormonism, on kristinuskon muoto, joka eroaa perinteisistä kristinuskon se muodosti uuden uskonnollisen perinteen. Se alkoi 1820-luvulla kanssa yhtäläisyyksiä protestanttisen kristinuskon mutta poikkesi perinteisestä Christian opetukset 1830- ja 1840-luvuilla.

Sen perustaja, Joseph Smith, väitti, että kristilliset kirkot ovat jäljellä ja muuttuneet opilliset totuudet ja että mormonismi voivat palauttaa nämä totuudet. Hän hylkäsi opin Pyhän Kolminaisuuden ja opetti, että ihminen on potentiaalia tulla jumalia.

Vaikka ne jakavat muut kristilliset 'näkemyksiä sovituksen ja Jeesuksen ylösnousemus, ja hyväksyvät Raamatun Kirjoitukset, heillä on muita kirjoituksia' Mormonin kirja '. He myös käytännössä kasteen ja juhlia ehtoollisesta kuten muutkin kristillisten kirkkojen.

Joseph Smith uskoi, että Raamattu on vioittunut ja menettänyt joitakin kirjoja, jotka on jätetty pois katolisen kirkon ja teki tarkistettu versio Raamatun. Sitten hän antoi 'Mormonin kirjan' yhdenvertainen asema kuin Raamattuun. Hänen opetuksensa sisältävät kolme loistavaa taivaan paikka syntisille, kasteesta kuolleiden ja moniavioisuus vaikka jälkimmäinen on luovuttu kirkon vaan säilyy Mormonin fundamentalistit. Hän opetti, että Isä Jumala ja Jeesus ovat erillisiä olentoja, joilla on fyysinen elinten.Hän opetti, että Aadam oli Isä Jumala ja fyysisesti syntyi Jeesus, ja että Jeesus on alisteinen Isän sijaan Hänen yhtä suuri. Mormonit uskovat, että Isä Jumala, kuten Jeesus, syntyi aikoinaan kuin henki ja sitten taas kuin ihminen. Hän kuoli ja nousi ylös ja saavutettu jumaluuteen yhdessä vaimon kutsutaan Jumalanäidin joka synnytti henget Jeesuksen esikoisen näiden henkiä. Toisin kuin perinteiset kristilliset kirkot, jotka uskovat, että Jumala on kaikkivaltias ja kaikkitietävä, mormonit uskovat, että Jumala hallitsee luonnon laki.

Muut kristilliset kirkot eivät tunnista MAP kastetta, toinen voitelu, ylimääräisiä kirjoitukset, ja Joseph Smith ja mormonijohtajat profeetoiksi. Jotkut pitävät mormonismia tai LDS kultti sijaan kristillinen kirkko.

Yhteenveto:

1. Christian on henkilö, joka uskoo Jeesukseen Kristukseen Messiaana ja seuraa Hänen opetuksensa kun Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen kirkko, tai LDS, on kristinuskon muoto, joka eroaa muista kristillisten kirkkojen.
2. Christian uskoo, että Jumala on kaikkivaltias ja kaikkitietävä kun MAP opettavat, että Jumala säätelee luonnon laki aivan kuten ihminen.
3. LDS pitävät sen perustaja Joseph Smith ja muut kirkon johtajat profeettoina taas muiden kristillisten kirkkojen eivät.
4. Sekä kristittyjen ja MAP kirkot hyväksy Raamattua kirjoitusten, mutta MAP on muita kirjoituksia 'Mormonin kirjan.'
5. Christian harjoittelee yksiavioisuus taas varhainen mormoneja harjoitetaan moniavioisuutta haara Mormonismin vielä harjoitellaan tänään.