Ero GPS ja karttaplotteriGPS vs karttaplotteri

Navigointi on mennyt kaukana kompassit ja kartat vanhaan kehittyneempiin järjestelmiin, kuten GPS ja karttaplotterit. Mutta usein vaihdettavissa käytön GPS- ja karttaplotterit voi saada ihmiset hämmentyneitä siitä, mitä ne todellisuudessa ovat ja miten ne eroavat toisistaan. 'GPS' tarkoittaa 'Global Positioning System', joka koostuu ryhmästä satelliitteja, jotka kiertävät maapalloa ja lähettävät jatkuvasti lähettävät paikkatietoa. Tämä vastaanotetaan GPS-vastaanotin, joka voi sitten laskea sijaintinsa päässä satelliittien asemat. Karttapiirturi, toisaalta, on tyypillisesti erillinen tietokone, joka pystyy näyttämään kartta ja tontin merkittäviä esineitä tai paikkoja sitä.

GPS-vastaanotin on vain kykenee antamaan pituus- ja leveysasteen nykyisen sijainnin ja ei pysty tarjoamaan mitään yhteydessä, missä olet. Tässä on karttapiirturista tulee sisään. Se vie ne koordinaatit ja piirtää sen kartat on tallennettu sen muistiin. Voit hakea sijainteja ja asettaa määränpää. Advanced karttaplotterit pystyvät myös ehdottaa optimaalisen reitin määränpäähän laskemalla kuljetun matkan. Jotkut voivat jopa ottaa muita tekijöitä, kuten liikennettä, yksisuuntainen tiet, ja jopa odottamattomia tukosten aiheuttamat onnettomuudet huomioon tarjota nopeimman reitin.

Koska niiden täydentävä luonne, GPS sirut ovat usein upotettu karttaplottereiden luoda all-in-one navigointi paketti. Tämä on mitä me yleensä kutsumme GPS-laitteet. Silti on GPS vain laitteita, joita usein käytetään vain kokeneet navigaattorit, jotka osaavat lukea koordinaatit ja piirtää niitä tavallisella kartalla.Karttaplottereita eivät ole hyödyllisiä vain GPS vaan myös muissa sijoitteluun sovelluksissa. Suuret alukset käyttävät karttaplottereiden antaa kapteeni kotka 's silmä otetaan hänen aluksen ja muiden alusten hänen ympärillään. Karttapiirturit jopa saada nopeudet alusten ja ennustaa, missä ne hetken kuluttua. Tämä on erittäin hyödyllinen työkalu ottaen huomioon kuinka tungosta joissakin satamissa voivat saada ja pitkä, pysähtymismatkat tarvitsemat suuret alukset estääkseen hyvin kalliiksi törmäyksiä.

Yhteenveto:

1. GPS määrittää sijaintisi kun karttaplotteri tarjoaa graafisen näkymän aivan kuten kartan.
2. Karttaplotterit on paljon helpompi käyttää kuin tavallinen GPS-laitteita.
3. Karttaplotterit on tyypillisesti upotettu GPS-vastaanotin.