Ero AAC ja M4AAAC vs. M4A

Vuonna häviöllinen pakkaus koodekkeja, joita käytetään koodaavat audiota paljon pienempi tiedostokoko, MP3 on ollut valtaistuimelle huomattavan pitkään. AAC, joka on lyhenne sanoista Advanced Audio Coding, on aiottu korvaa MP3, koska sen korkean äänenlaadun. Toisin kuin MP3, joka on yhtenäinen .mp3, AAC koodattuja äänitiedostoja voi olla erilaisia ​​laajennuksia, jotka sisältävät .aac- ja .m4a-. Näiden tietojen, voimme sanoa, että AAC on todellinen äänen koodaus järjestelmään siten, että M4A on yksinkertaisesti tiedostopääte.

Koska paremman äänenlaadun että se tuottaa, varsinkin hyvin matalilla bittinopeuksilla, AAC on alkaneet saada laajaa hyväksyntää väestön keskuudessa. Koska tuki Koodauskäytännölle vähitellen tulee matkapuhelimiin ja kannettaviin mediasoittimiin, se on vain ajan kysymys ennen kuin se täysin tekee MP3 vanhentunut. Apple oli yksi suurimmista motivoijia kohti siirtyminen AAC. Tämä johtuu siitä, että ne 've tehty AAC pääasiallinen muoto niiden iPodien, ja jopa kappaleet, joita myydään iTunes. Monet iPod-käyttäjille myös repimässä heidän CD-levyjä AAC, ylläpitää vakio tiedostomuotoja.

AAC koodaus sai näkyvä käyttö pääasiallisena äänen koodaus häviöllinen MP4 videoita. Kun tiedostot sisältävät vain äänitiedostoa syntyy, ne silti kuljettaa MP4 tiedostopääte. Luominen ero tiedostoja, jotka ovat sekä kuvan että äänen, ja ne, jotka sisältävät vain audiolle M4A laajennus luotiin alatyypin MP4 laajennus. Vaikka tiedostopäätteitä ovat erilaisia, ne ovat kirjaimellisesti identtisiä, ja ei pitäisi olla mitään ongelmia pelaa molemmat tiedostot laite, joka pystyy toistamaan jompikumpi.

Sekaannus näiden kahden tiedostomuoto laajennuksia johtuvat välittömästä uskomus, että toinen laajennus tarkoittaa eri koodekkia. Vaikka tämä on enimmäkseen totta muissa muodoissa, tämä ei ole AAC ja M4A. Tämä uskomus on pahentanut entisestään jotkut pelaajat että luettelo yksi tiedostotyyppi, mutta ei muita, vaikka se pystyy toistamaan molemmat tiedostot. Yksi yleisempiä suosituksia tämän ongelman ratkaisemiseksi on korvata tiedostotunnisteena niin, että pelaaja tunnistaa sen, ja lista ja toistaa sen.Yhteenveto:

1. AAC on audio enkoodausmenetelmällä vaikka M4A on vain tiedostopääte.