Ero BJT ja FETBJT vs FET

Transistorit voidaan luokitella niiden rakenteen, ja kaksi yleisesti tunnettu transistorin rakenteet ovat BJT ja FET.

BJT tai Kaksisuuntainen Junction Transistor, oli ensimmäinen laatuaan olevan kaupallisesti massatuotantona. BJTs menettelyvelvollisuuksiin käyttäen sekä vähemmistön ja enemmistön harjoittajille, ja sen kolme terminaalien on vastaavat nimet '' pohja, aiheuttaja, ja keräilijä. Pohjimmiltaan on kaksi P-N risteyksissä C base-keräilijä ja pohja-emitteriliitoksia. Materiaali nimeltään pohja alue, joka on ohut välissä puolijohde, erottaa nämä kaksi liittymissä.

Kaksisuuntainen Junction Transistorit ovat laajasti käyttökelpoisia monistamaan laitteissa, koska keräilijä ja emitterivirtojen tehokkaasti ohjataan pienen virran tyvestä. Ne on nimetty sellaisiksi, koska nykyinen jota ohjataan, kulkee kahden tyyppisiä puolijohdeaineiden '' P ja N. Current pääasiallisesti koostuu sekä reikä ja elektroni virtaus, erillisinä erinä bipolaaritransistorin.

BJTs pohjimmiltaan toimivat säätelijöinä virtaukset. Pieni virta on säännellä suuremman virran. Kuitenkin niiden kunnolla toimimaan nykyisen sääntelyviranomaiset, kantavirrat ja keräilijän virtaukset on menossa oikeaan suuntaan.

FET, tai kanavatransistori, ohjaa myös nykyisen kahden pisteen välillä, mutta se käyttää erilaista menetelmää ja BJT. Kuten nimestä voi päätellä, FET 'toiminto riippuu vaikutuksista sähkökentät, ja virtaus, tai liike, elektronien aikana tietyntyyppisen puolijohdeaineesta. FETit ovat joskus kutsutaan yksinapainen transistorit, jotka perustuvat tähän tosiasiaan.

FET käyttää joko reikiä (P-kanava), tai elektroneja (N-kanava), johtuminen, ja sillä on kolme terminaalia C lähde, nielu ja portti C kehon kytketty lähteeseen useimmissa tapauksissa. Monissa sovelluksissa, FET on pohjimmiltaan jännite ohjattu laite, johtuu siitä, että sen lähtö määritteet perustettu kenttä, joka on riippuvainen jännitteen.Yhteenveto:

1. BJT on nykyinen-ohjattu laite, koska sen tuotanto määritetään tulovirta, kun FET pidetään jännite-ohjattu laite, koska se riippuu alalla vaikutusta käytetyn jännitteen.

2. BJT (Bipolar Junction Transistor) käyttää sekä vähemmistön ja enemmistön harjoittajille (aukkojen ja elektronien), kun taas FETs, joita joskus kutsutaan yksinapainen transistorit, käyttää joko reikiä tai elektronien johtuminen.

3. BJT 's kolme terminaalia on nimetty pohjan, aiheuttaja, ja keräilijä, vaikka FET' s on nimetty lähde, nielu ja portti.