Ero MP3 ja FLACMP3 vs FLAC

Spectogram MP3

Spectogram FLAC

On olemassa useita muotoja, jotka voidaan valita, kun haluat kopioida CD-levyjä. MP3 on suosituin formaatti taas FLAC (Free Lossless Audio Codec) on vähemmän tunnettu vaihtoehto. Tärkein ero näiden kahden välillä on siinä, miten ne pakata ääni-informaation. MP3 on häviöllinen muoto, jossa osat audio, jotka ihmiset eivät todennäköisesti kuulla heitetään pois. Toisaalta, kuten nimestä voi päätellä, FLAC on häviöttömästi. Eli se säilyttäisi kaikki tiedot audio- ja kukaan hylätään.

Suurin seurauksena häviöllinen / häviöttömän ero on koko vastaavan koon. Vaikka molemmat ovat huomattavasti pienempiä kuin pakkaamaton audio, MP3-tiedostot ovat hyvin todennäköisesti noin 20% koko niiden vastaavia FLAC-tiedostoja. Tämä on erittäin tärkeää kannettavissa laitteissa, joissa tilaa on usein tärkeä kysymys. Suurin etu FLAC ei mitään ei ole menetetty riippumatta siitä, kuinka monta kertaa pakkaamaan ja purkamaan tiedoston. MP3 äänenlaatu alkaisi heikentyä, miten algoritmi toimii.

Pieni tiedostokoko MP3 on myös yksi tärkeimmistä tekijöistä, miksi se on tullut hyvin suosittu. Se oli koodekki valinta, kun ensimmäinen SSD musiikkisoittimet ilmaantunut; kopioidaan MP3-soittimet. Vielä nykyäänkin, MP3 on edelleen erittäin suosittu ja lähes kaikki laitteet, jotka pystyvät pelaamaan digitaalista musiikkia pystyvät tunnistamaan MP3-tiedostoja ja toistaa niitä. FLAC, laitteiden määrä kyky toistaa FLAC-tiedostoja on hyvin pieni. Kyky toistaa FLAC-tiedostoja nähdään usein vain älypuhelimiin jossa äänen laatu voi todella arvostaa.

Toinen näkökohta, jossa kaksi formaatit eroavat on rojalteja. Vaikka MP3 on laajalti käytetty, hyvin harvat tietävät, että se on oma formaatti ja rojalteja on tarpeen käyttö tässä muodossa. Ihmisten ei tarvitse tuskailla vaikka sillä se on laitteen valmistajalle, joka maksaa rojalteja käyttää MP3-muodossa. FLAC on maksuttoman ohjelmisto, jonka kuka tahansa voi käyttää maksamatta. Tekijän tarkoituksena on olla vapaa alusta alkaen.

Vertailu tiedostojen kokoa (koko 4 min. Kappale)Alkuperäinen WAV tiedosto 40 Mt (noin kokoa 4 min laulu)
FLAC koko 20 Mt
MP3 (128 kbps vakio-bit-rate) 4 Mt

Yhteenveto:

1. MP3 on häviöllinen koodaus algoritmi kun FLAC on häviötön koodaus algoritmi

2. MP3-tiedostot ovat todennäköisesti 20% koosta saman tiedoston koodattu FLAC

3. MP3 on laajempi laitteistotuen verrattuna FLAC