Eroa on Switch ja katkaisijaKytkin vs Katkaisijasuojaus

Samanlainen sulake, katkaisija käytetään suojaamaan sähköjärjestelmää tietyn talon tai rakennuksen. Ylikuormitus sähköinen virtaus voi tapahtua joskus, ja jos sinulla ei ole jotain asennettu suojella sinua tästä äkillisen sähköä, saatat päätyä vaurioitunut laitteita ja muita herkkiä elektronisia laitteita. Ehkä pahinta, mitä voi tapahtua on ottaa palo sisällä talosi tuomat sähkö ylikuormitusta.

Katkaisijat ovat erittäin tehokkaita estämään näiden katastrofien. He heti estää tai lopettaa saapuvan sähköinen virtapiikin ennen kuin se tekee mitään vahinkoa.

Häikäilemätöntä tyyppi katkaisija on sulake. Useimmat harkitsisi, että sulake on erilainen kuin katkaisija. Tämä voi olla totta, mutta teknisesti, sulake voidaan pitää katkaisija, koska se ei vain, että '' se rikkoo piirin. Sulakkeet ovat edelleen käytössä tänään, mutta ovat vähitellen tulossa vanhentunut.

Tässä artikkelissa on kuitenkin tulee käsitellä uudempia katkaisijat, parannettu sulakkeet, jos haluatte. Tyypillisiä katkaisijat periaatteessa käyttää sähkömagnetiikan sen tehtävien suorittamiseksi. Äkillinen ylimäärä sähköenergian laukaisee luontainen sähkömagneetti matkaa pois katkaisijaa. Pohjimmiltaan katkaisija on automaattinen off kytkin, joka toimii, kun se havaitsee viat (esim ylikuormitusta, oikosulku, alhainen jännite), ennen kuin se tekee vahinkoa koko virtapiirin.

On erilaisia ​​katkaisijat. Jotkut syntyvät nimenomaan havaita kriittisen pienillä jännitteillä; toiset ovat puhtaasti ylikuormitusta ja äärimmäistä virtasysäykset. Myös lämpösuoja ja toiset on suunniteltu teollisuuskäyttöön.

Asentaminen katkaisijat voi säästää paljon rahaa. Se säästää suuria päänsärky tehdä laaja piiri korjauksia. Kun se laukeaa, kaikki mitä tarvitsee tehdä, on löytää yleensä vähäinen ongelma oman piirin, joka luo vika. Kun korjaus on valmis, vain vaihtaa katkaisijan uudelleen normaaliin piirin toimintaan. Jos vika ei ole poistunut, katkaisija voi vain laukea pois päältä '' vielä mitään vahinkoa.Kun tulet ajatella sitä, katkaisijat ovat vain hi-tech kytkimet, mutta toisin kuin tavalliset kytkin, niitä käytetään passiivisesti. Ne ovat vain siellä tiettyä tarkoitusta varten. Tavallinen kytkimet, toisaalta, antaa käyttäjälle vapauden katkaista virransyöttö tietyllä alueella tai laitteita.

Yhteenveto:

1. Kytkimet eivät ole automaattisia, koska ne täytyy manuaalisesti kytkeä päälle tai pois päältä, kun katkaisijat aivan laukeaa pois tietyin edellytyksin.

2. Kytkimet avulla käyttäjät voivat katkaista virransyöttö tietylle alueelle tai laitteita, kun katkaisijat ovat ennaltaehkäiseviä luonteeltaan.