Ero Apple Aperture ja iPhotoApple Aperture vs iPhoto

iPhoto ja Aperture kaksi ohjelmiston Apple käsitellä kuvia. Tärkein ero niiden välillä on se, että iPhoto on ilmainen, kun taas aukon kustannukset $ 80 Mac myymälässä. No, teknisesti iPhoto on osa iLife, joka maksaa suunnilleen saman verran kuin aukko. Mutta, iLife kuuluu jokaiseen uuteen hankintaan Mac. Joten jos sinulla on hyvin vanha Mac, olet jo saanut iPhoto. Niin, koska olet todennäköisesti iPhoto jo, meidän pitäisi katsoa, ​​mitä on siellä saada sisään päivittämistä Aperture.

On valtava aukko kuvanmuokkaustoiminnot kun hypätä iPhotosta Aperture. iPhoto sopii yksinkertainen järjestäminen ja säätö kuvia, kuten kontrastia, värikylläisyyttä ja vastaavat. Toisaalta, Aperture voi itse muokata miten tietyt alueet kuvan ulkoasua. Jopa järjestäminen, Aperture on edelleen ylivoimainen iPhoto. Yksi esimerkki ominaisuus, olisi vuonna aukko niputtamista. Aukko automaattisesti pinot yhdessä kuvia, jotka on otettu lyhyen ajan sisällä toisistaan. Hyvä käyttää näitä on, kun ottaa peräkkäistä kuvaa liikkuvan kohteen.

Myös ero näiden kahden, kun se tulee, miten muutokset toteutetaan alkuperäisen kuvan. Aukko voi tehdä rikkomattomat editointi. Tämä on, jos muokkaukset tehnyt arkistoidaan ja vain sulatettu tarvittaessa. Koko prosessi on helposti palautuva ja alkuperäinen kuva ei muutu millään tavalla. iPhoto pystyy simuloimaan rikkomattomat editointi, mutta se on todella tuhoisaa. Se simuloi ominaisuutta luomalla back-up Alkuperäisen kuvan sitten soveltamalla muokkaukset. Lisää muokkauksia merkitä enemmän kopiota samasta kuvasta. Tämä on hyvin tuhlaa levytilaa.Lopuksi kaksi kuvaneditointiohjelma hoitaa myös RAW-tiedostoja eri tavoin. Aukko käsittelee RAW natiivisti ja niitä voidaan käsitellä aivan kuten mikä tahansa muu tiedostotyyppi. Tämä ei päde iPhoto sillä vaikka se voi tuoda RAW, tiedosto muunnetaan automaattisesti JPEG. Joten sen sijaan työskentelee RAW, olet todella työskennellyt JPEG-muotoon.

Yhteenveto:

1. iPhoto on osa iLife taas Aperture kustannukset $ 80
2. iPhoto on suunnattu kohti tavalliset käyttäjät, kun aukko on kokeneille käyttäjille
3. Aukko ei rikkomattomat editointi, kun iPhoto simuloi sitä