Ero DCS ja SCADADCS vs. SCADA

DCS ja SCADA valvovat ja valvontamekanismeja, joita käytetään teollisuuslaitoksissa seurata ja hallita prosessien ja laitteiden; varmistaa, että kaikki sujuu, ja yksikään laitteiden työn määritettyjen rajojen ulkopuolella. Merkittävin ero näiden kahden välillä on niiden yleinen suunnittelu. DCS, tai Data Control System, on prosessi suuntautunut, koska se keskittyy enemmän prosessien kunkin vaiheen toiminnan. SCADA tai hallintoneuvoston Ohjaus ja tiedonhankinta, keskittyy enemmän hankinnan ja tietojen kokoamista varten viite henkilöstön joita syytetään pitää kirjaa toimintaa.

DCS on prosessi tilassa ajetaan, kun taas SCADA on jopa ajetaan. DCS tekee kaiken tehtävänsä peräkkäisellä tavalla, ja tapahtumia kirjataan vasta se skannataan asemalle. Sen sijaan, SCADA on tapahtuma ajetaan. Se ei soita skannaa säännöllisesti, vaan odottaa tapahtumaa tai muutosta arvon yksi komponentti käynnistää tiettyjä toimintoja. SCADA on vähän edullisempi tätä näkökohtaa, koska se keventää kuormaa vastaanottavan. Muutokset kirjataan myös paljon aikaisemmin, kuin tapahtuma kirjataan heti, kun arvo muuttuu tilaan.

Mitä sovelluksissa, DCS on järjestelmän valinta laitoksille, jotka rajoittuvat pienelle maa, kuten yhden tehtaan tai laitoksen, kun taas SCADA on edullinen, kun koko järjestelmä on jakautunut paljon suurempi maantieteellinen sijainti, joista esimerkkejä olisi öljylähteitä levittäytyvät suuressa kenttään. Osa syy tähän on se, että DCS on aina kytkettynä I / O-järjestelmän, kun taas SCADA odotetaan suorittaa, vaikka kenttä viestinnän epäonnistuvat jonkin aikaa. SCADA tekee tämän pitämällä kirjaa kaikki nykyiset arvot niin, että vaikka tukiasema ei pysty poimimaan uudet tiedot etäältä, se olisi silti esittää edellistä tallennettua arvoja.

Yhteenveto:1. DCS on prosessi suuntautunut, kun taas SCADA on tiedonkeruu suuntautunut.

2. DCS on prosessi tilassa ajetaan, kun taas SCADA on tapahtuma ajetaan.

3. DCS käytetään yleisesti käsitellä toimintansa yhteen maa, kun taas SCADA on edullinen sovelluksiin, jotka ovat levinneet laajalle maantieteellinen sijainti.