Ero Aukko ja F-StopAukko vs F-Stop

Kun se tulee valokuvaukseen, on monia jargons käytetään joka voi tuntua ylivoimainen aloittelija. Aukko ja F-stop ovat nämä kaksi termejä. Mikä 'on enemmän hämmentävä on, että monet ihmiset käyttävät näitä kahta nimitystä käytetään erotuksetta. Teknisesti aukko on koko reiän, jonka avulla valoa. Vuonna kameroissa, tämä on halkaisija, johon pallean avautuu. Pieni halkaisija kalvo aukko avulla vähän valoa ja isompi olisi vastaavasti päästää enemmän valoa. vertailun vuoksi F-stop on yksinkertaisesti asteikolla joka korreloi aukon polttovälin linssiä. Joten enää linssi voi olla isompi aukko kun taas lyhyempi linssi voi on pienempi aukko, mutta ne olisivat samassa F-stop.

Tärkein syy, miksi F-stop on yleistä valokuvaus on skaalaus. On tosiasia, että joka kerta nostat yhden askel F-stop, olet puolittaminen valon määrää tulee anturi. Aukon kokoa ei ole skaalattu samalla tavalla, joten sinulla ei ole aavistustakaan, kuinka paljon valoa todella kirjoittamalla anturi.

Itse valokuvaus, se on F-stop, jota käytetään yleisesti eikä todellinen valovoimaa. Valon määrä on tärkeintä valokuvauksen liian vähän tuloksia alivalottunutta valokuvan taas liikaa, tuloksena ylivalottunutta valokuvan. Tapauksissa, joissa haluat rajoittaa tai laajentaa painopiste aihe säätämällä aukon koon, valitsemalla suurempi tai pienempi F-stop saisi saman tuloksen. Oikea valotus on edelleen saavutetaan säätämällä valotusaikaa. Lyhyt valotusaika kompensoi isompi aukko kun taas pidempää valotusaikaa kompensoi pienempi aukko. Vaikka jälkimmäinen on altis hämärtyminen, varsinkin kun kameraa ei ole asennettu kiinteään asentoon.Nämä kaksi käsitettä, koska olen 've sanoi, käytetään vaihdellen, ja ei ole mitään vikaa, suurimman osan ajasta he viittaavat sama asia. Pidä mielessä, että nämä kaksi on käänteinen suhde. Koska F-stop arvo nousee, aukon koko laskee.

Yhteenveto:

1. Aukko on aukko, joka päästää valon sisään, kun F-stop on asteikolla, joka liittyy aukon polttoväli
2. Aukko koot Aren 't skaalata kun F-pysäkit
3. F-stop on enemmän hyötyä valokuvauksen kuin aukko