Ero ALAC ja FLACALAC vs FLAC

Jos haluat olla paras äänen laatu, olipa se puhelimeen tai kotiteatterin, ei ole mitään väitettä, että häviöttömän koodekkeja tie, koska se tarjoaa pienemmässä koossa tinkimättä äänen laadusta. Tässä mielessä on kaksi hyvin suosittuja koodekit, ALAC (Apple Lossless Audio Codec), joka tunnetaan myös Apple Lossless, ja FLAC (Free Lossless Audio Codec). Koska molemmat ovat häviöttömästi koodekit, puristamalla äänitiedosto joko johtaisi tiedot samanlaista äänenlaatu.

Vaikka ei ole mitään eroa lopputulokseen äänen, on taustalla eroja kahden jotka voivat vaikuttaa käyttö käyttäjille. Ensinnäkin, ALAC on koodekki Applen kehittämä käytettäväksi niiden tuotteita. Applen tuotteet eivät tue FLAC tai muilla tavoin niin olet periaatteessa juuttunut ALAC jos haluat häviötöntä äänen laatua. Tältä osin on helpompi vain kiinni ALAC jos olet Applen tuotteita, kuten iPhone tai iPod, koska se olisi varsin työlästä pitää muuntaa tiedostoja tai pitää kaksoiskappaleita tietokoneellesi.

Vaikka molemmat muodot ovat vapaasti, ainoastaan ​​FLAC on avoimen lähdekoodin ja ALAC omistaa ne Apple. Tämä ei ole kiireellinen vaikutuksia sen käyttö molempien mutta voi olla joitakin mahdollisia haittoja tulevaisuudessa. Monet ihmiset ovat ilmaisseet heidän huolensa ALAC. Suurin ongelma olisi valvoa koodekki. Koska Apple omistaa ALAC, ne voivat päättää, mitä tehdä sen kanssa myöhemmin ja käyttäjä olisi mitään sanottavaa sen yli. Käyttäjät olisi myös melko riippuvainen Apple käytettäessä tätä muotoa ja voisi olla vaarassa, kun Apple epäonnistuu jostain syystä tai jos he yksinkertaisesti päättää lopettaa ALAC.

FLAC, koska ensimmäinen kirjain kertoo, on täysin ilmainen ja avoimen lähdekoodin. Ei ole epäilystäkään siitä, että tulevaisuuden FLAC koska se olisi aina saatavilla, koska se ei ole sidottu mihinkään yhdeksi kokonaisuudeksi. Kehitys ei myöskään haitannut koska on olemassa monia ihmisiä, jotka työskentelevät parantamaan koodekin.Yhteenveto:

ALAC ja FLAC ovat häviöttömästi ja eroa äänen laadussa voidaan havaita

ALAC on häviötön audio codec Applen tuotteita ja FLAC ei tueta