Ero RJ45 ja CAT5 RJ45 vs CAT5

Kun se tulee langallinen verkkoyhteys, RJ45 ja CAT5 ovat kaksi yleisintä termit heitetään ympärillä. Mitä useimmat ihmiset don 't tietää, että vaikka näitä termejä käytetään usein viittaamaan samoihin kaapelit, ne eivät ole samoja. RJ45 on sähköistä standardi, joka määrittelee liittimen ja miten johtimet järjestetään lopussa kaapelin vaikka CAT5 on standardin vaatimusten Ethernet-kaapeleita.

RJ45, jossa lyhennettä RJ pysyvän rekisteröityneille jack, aloitti yhteenliittämisestä standardi on tarkoitettu puhelinten ja näyttää melko paljon kuin suuremman version RJ11 käytetty meidän lankapuhelimiin. Se ei koskaan nähnyt laajaa käyttöä puhelinpalvelujen mutta on kukoistanut tietoverkkojen missä se tuli standardi langallinen verkko. Joissakin kodeissa eivät ole RJ45 pistorasioita mutta nämä ovat usein yhdistää VoIP-puhelimet sijasta liittää kannettavan.

CAT5, yhteinen supistuminen luokan 5, on luokittelu kaapeleita, joita käytetään Ethernet-verkoissa. Yksittäinen CAT5 kaapeli sisältää neljä kierrettyä paria värikoodattu kaapeleita. Kiertämällä johdot vähentää ylikuulumisen ja kumoaa EMI. CAT5 kaapelit luottaa kiertämällä melun vähentämiseksi eikä niitä suojattu. Tämä voi olla ongelmallista joillakin alueilla, joilla sähköistä kohinaa on suuri. CAT5 tai olla tarkempi CAT5e, kaapelit ovat nykyään niitä, jotka ovat käytössä useimmissa verkoissa nykyään. Se tarjoaa riittävästi kaistaa 100 Mbps yhteyksien LAN kortit. Johtuen yhä verkon nopeudet ja tarvetta varautua tulevaisuuden teknologioiden, se on hitaasti korvataan CAT6 kaapeleita vaikka sillä CAT5 ei riitä gigabitin nopeuksilla.Joten Yhteenvetona kaikki ylös, RJ45 ja CAT5 kaksi osaa langallinen verkkoyhteys, jotka eivät ole kilpailevia. RJ45 sanelee miten kaapelit on kytketty samalla CAT5 sanelee maksiminopeus voit saavuttaa kanssa johdotus. CAT5 on helposti vaihdettavissa ja se on mitä 's pohjimmiltaan tapahtuu tietyissä osissa maailmaa. RJ45 on vaikeampi korvata sillä näin' s käyttävät laitevalmistajat ympäri maailmaa; ja ei todellakaan mitään syytä vaihtaa RJ45.

Yhteenveto:

1. RJ45 on sähköistä mukaisesti, mutta CAT5 on kaapeli standardi