Ero CSMA CA ja CSMA CDCSMA CA vs CSMA CD

Carrier Sense Multiple Access tai CSMA on Media Access Control (MAC) -protokollaa, jota käytetään ohjaamaan datan siirto media jotta paketit eivät häivy ja tietojen eheys säilyy. On kaksi muutoksia CSMA, CSMA-CD (Collision Detection) ja CSMA CA (Collision Avoidance), joilla kullakin on omat vahvuutensa.

CSMA toimii tunnistamalla tilaa väliaineen estämiseksi tai toipua törmäys. Törmäys tapahtuu, kun kaksi lähetin lähettää samanaikaisesti. Data saa salattu, ja vastaanottimet eivät pysty erottamaan toisistaan, mikä saa tietoa kadota. Kadonneet tiedot on paheksua niin, että vastaanotin saa sen.

CSMA-CD toimii havaitsemalla esiintyminen törmäyksen. Kun törmäys havaitaan, CSMA CD välittömästi lopettaa lähetyksen, jotta lähetin ei tarvitse tuhlata paljon aikaa jatkuvissa. Viimeinen tieto voidaan lähettää uudelleen. Vertailun vuoksi CSMA CA ei käsitellä toipuminen törmäyksen jälkeen. Mitä se on tarkistaa, onko väliaine on käytössä. Jos se on varattu, niin lähetin odottaa, kunnes se on käyttämättä ennen kuin se alkaa lähettää. Tämä minimoi tehokkaasti mahdollisuutta törmäykset ja tekee tehokkaamman käytön väliaineen.

Toinen ero CSMA CD ja CSMA CA on, jos niitä yleensä käytetään. CSMA CD käytetään enimmäkseen kiinteä laitoksissa, koska on mahdollista havaita, onko törmäys on tapahtunut. Langaton laitteistot, se ei ole mahdollista, että lähetin tunnistaa, onko törmäys on tapahtunut vai ei. Siksi langaton laitokset käyttävät usein CSMA CA sijaan CSMA CD.Useimmat ihmiset eivät todellakaan tarvitse käsitellä kulunvalvonta protokollat, koska he työskentelevät kulissien takana, jotta meidän laitteita toimimaan yhdessä. CSMA-CD on laskenut epäsuosiossa moderneilla kiinteiden verkkojen kuin ne olivat tarpeen vain navat eikä moderneilla kytkimillä että reitti tietojen sijasta lähetystilassa.

Yhteenveto:

1. CSMA CD tulee voimaan törmäyksen jälkeen taas CSMA CA tulee voimaan ennen törmäystä.
2. CSMA CA vähentää mahdollisuutta törmäyksen taas CSMA-CD vain minimoi toipumisaika.