Ero SMS ja IMSMS vs IM

Nykypäivän 's maailman nopeiden viestintäpalvelujen, on olemassa kaksi yleistä tapaa saada viestisi perille nopeasti, tekstiviestillä tai Short Messaging Service, ja IM tai Instant Messaging. Tärkein ero näiden kahden välillä on, jos ne ovat yleisesti käytössä. SMS on ominaisuus, joka on kehitetty matkapuhelimia vaihtoehtona soittamalla. tekstiviestillä voit jättää lyhyitä viestejä, vaikka henkilö ei vastaa puhelimeensa. IM, toisaalta, on kehitetty ja on edelleen käytetään pääasiassa henkilökohtaisten tietokoneiden; näin infrastruktuurin hyödyntää internetiä kulkee sen viestejä.

Yksi tärkeimmistä rajoituksista tekstiviesti on, että se luotiin 160 merkin rajoitus jokaisen viestin. Tämän kiertämiseksi ihmiset keksivät luovia tapoja lyhentää niiden viestien luomalla termit ja lyhenteet poistamalla vokaaleja. Pikaviestejä ei ole sama rajoitus mutta ihmiset silti lyhentää viestejä vain nopeuden kirjoittamalla.

Vaikka SMS luotiin add-on ominaisuus ja oli aluksi vapaa, sen suosio etenkin nuorten on saanut monet telealan veloittaa palvelusta. Jotkut yritykset tarjoavat rajoitettu SMS suunnitelmiinsa, kun taas toiset on rajoittamaton pääsy. Pikaviestejä ovat yleensä vapaasti, kunhan on yhteys Internetiin. Sinua ei veloitetaan lisämaksu ISP lähettää tai vastaanottaa pikaviestejä.SMS on usein rajoitettu tiettyyn maahan. Vaikka monet telealan tarjota tapa lähettää tekstiviestejä ulkomaille, nämä maksavat usein paljon enemmän kuin tekstiviesti lähetetään joku samassa maassa. IMS, ei ole todellisia rajoja maiden välillä Internetin ulottuu maailmaa. Ainoa rajoittava tekijä IMS on sovellus, että käytät. Erilaiset sovellukset, kuten Gchat, YM, ja Skype eivät useinkaan ole keskenään yhteensopivia; niin ihmiset YM voi lähettää pikaviestejä ihmisiä Skypessä ja päinvastoin. Sinun täytyy käyttää samoja sovelluksia, jotta voit lähettää pikaviestejä toisilleen.

Yhteenveto:

Tekstiviesti kulkee puhelinyhtiö 's verkko, kun taas chat kulkee internetin
Tekstiviesti on rajoitettu 160 merkkiä, kun chat ei ole
Tekstiviesti maksaa samalla chat on lähes ilmaiseksi