Ero TDD ja TDMATDD vs TDMA

TDD ja TDMA ovat kaksi teknologiaa, joita käytetään maksimoida käytettävissä oleva kaistanleveys. TDD sanoista Time Division Duplex taas TDMA sanoista Time Division Multiple Access. Molemmat tekniikat käyttävät aikajakoista eristämään käytettävissä oleva kaistanleveys. Ero TDD ja TDMA on niiden tärkein tavoite. TDD on kaksipuolinen tekniikka, joka pyrkii käyttämään samaa taajuutta tarjoamaan jatkuvaa tiedonkulun molempiin suuntiin. TDMA, toisaalta, on multiplexing tekniikkaa. Sen tärkein tavoite on yhdistää useita signaaleja yhden kanavan. Tätä käytetään solujen, joissa sadat kännykkä yksiköitä voidaan yhdistää yhteen tukiasemaan.

Yksi erotteleva tekijä välillä TDD ja TDMA on kehysten pituutta, että he käyttävät. TDMA käyttää kiinteää pituutta kehykset allokoidaan sitten yksittäisiä signaaleja, jotka aikovat käyttää kanavaa. Kukin kehys voi sisältää vain tietyn määrän dataa, mikä signaali saattaa vaatia useamman kuin yhden kehyksen sen tiedot. Sen sijaan, TDD doesnt 't käyttää kiinteää kehyksen pituudesta, ja se voi vaihdella riippuen seikka. Jos laskevan siirtosuunnan linkin liikenne on huomattavasti enemmän kuin nousevan siirtotien liikennettä, niin ensin osoitettaisiin on enemmän aikaa ja jälkimmäinen olisi sen ajassa vähentää. TDMA, jos signaali vaatii enemmän kuin yhden kerran kehyksessä, se voi hankkia niin monta kuin se tarvitsee. Mutta aika kehykset voivat olla juokseva luonteeltaan kuin muut signaalit voivat tarttua seuraavat kehykset.

TDMA on tekniikka, joka on edelleen käytössä nykyään, pääasiassa matkapuhelinviestintäyhteyden teollisuudessa, jossa useita puhelimia käyttää hyvin rajallinen kaistanleveys. TDD on melko vanha käsite, joka on vielä melko sovelletaan tänään. Vaikka sitä ei enää käytetä, TDD on perusta joitakin muita tekniikoita, joita käytetään nykyaikaisen teknologian kuten UMTS ja WiMax.Aika jako on hyvin laaja käsite, jota käytetään monia tekniikoita. Se tarjoaa parhaan tason eristämistä, kun taajuusalue käytettävissä ei ole todella sopiva määrä käyttäjiä majoitetaan. Aikajakoista käytetään myös yhdessä tekniikoita, kuten frequency division edelleen parantaa eristämiseen.

Yhteenveto:

TDD keskittyy palauttamisesta signaali taas TDMA on huolissaan sekoitus useita signaaleja

TDMA on kiinteä kehyksen pituus, kun TDD ei