Ero MOV ja M4VMOV vs M4V

Apple on tullut merkittävä vaikuttaja ohjelmistoalalla lähinnä suosio niiden tuotteita. Yksi alue, jossa he 've aiheuttanut vaikutusvaltaansa on uusia tiedostomuotoja, että ne' ve käyttöön; kaksi näistä muodoista ovat MOV ja M4V. Nämä kaksi muotoa ovat itse asiassa säiliö muotoja, jotka ovat todella tarkoitus pitää videotiedostojen toistoa varten. Suurin ero MOV ja M4V formaatteja on, mitä he ovat yhteydessä. MOV muoto on todella tarkoitettu käytettäväksi QuickTime ja on oletusmuodon sovelluksen. Vertailun vuoksi M4V formaatti on oletusmuodon iTunes, ja on siten oletusmuodon kannettava Applen tuotteita, kuten iPhone, iPad ja iPod.

Vain selventää, MOV ja M4V ovat vain kontti formaatteja eikä koodekkeja, jotka ovat niitä tosiasiallisesti vastuussa koodausta videon. Joten laatueroja videot eivät ole oikeastaan ​​siksi, onko tiedosto käyttäen MOV tai M4V muodossa, mutta koska käytetyt video codec. Videoita samanpituiset, pikatesti olisi tarkastella tiedoston koon. Vaikka ei aina, se on usein hyvä indikaattori videon 's laatu, koska se voi merkitä korkeampaa bittimäärää.

Toinen keskeinen ero MOV ja M4V on mitä koodekkeja he mahtuu. M4V tikkuja kanssa MP4 ja H.264-videon ja AAC tai Dolby Digital äänen. Sen sijaan MOV-muoto tukee useita muotoja, kuten edellä mainitun niitä, mutta myös muita koodekkeja, jotka eivät kuulu MP4.

Koska monenlaisia ​​koodekkeja tukee MOV, se ei ole sopiva muoto kannettaviin laitteisiin kuten jotkut koodekit voivat olla vaativampia kuin toiset. Se voi johtaa ongelmia joidenkin laitteiden ei pysty soittamaan MOV-tiedostot. Tämä ei ole niin paljon asiaa, jossa M4V koska lähes kaikki laitteet, jotka on tarkoitus pelata tätä muotoa ei pitäisi olla mitään yhteensopivuusongelmia.Jos aiot siirtää tiedostoja tietokoneiden välillä, tabletit ja älypuhelimet, se on parasta mennä M4V muodossa. Vain välttää ongelmia myöhemmin, kun siirtää tiedoston yhdestä laitteesta toiseen.

Yhteenveto:

1. MOV on säilömuotoa QuickTime kun M4V on säilömuotoa iTunes
2. MOV tukee paljon koodekkeja, jotka eivät tue M4V