Ero Kontaktori ja RelayKontaktori vs Relay

Kääntää asiat päälle ja pois, tarvitsemme laitteita, jotka ovat kytkettävissä soveltamalla virta tai jännite. Sähköisesti, olemme transistoreita ja integroituja piirejä. Mekaanisesti, meillä on releet ja kontaktorit. Suurin ero kontaktorit ja releet on kuormat, että ne on tarkoitus käsitellä. Kontaktoreita käytetään kuormien, joilla on korkea jännite, suuria virtoja, tai molemmat. Kontaktoreita käytetään laitteita, jotka kulkevat yli 15 ampeeria tai kuormien yli 3 kW. Pienemmillä määriä tavallisia releitä käytetään.

Mitä ominaisuuksia, kontaktori on joitakin kuin siteet suoraan edelliseen ero. Kontaktori on varustettu kaaren mekanismeja kun releet tyypillisesti areena 't. Hyvin suuri teho kuormia, on hyvin mahdollista, että virtaukset kipinöintiä poikki kontakteja kun kytkin on siirtymävaiheessa. Valokaari voi aiheuttaa suuria vahinkoja yhteysviranomaisille aiheuttaen sen hylätty paljon aikaisemmin kuin sen käyttöiän ajan. Valokaari on paljon epätodennäköisempää pienemmillä jännitteillä jossa releitä käytetään tyypillisesti.

Toinen ero kontaktorit ja releet on tehon määrä, että ne kuluttavat. Kontaktorit täytyy vaihtaa suurempia kontakteja, joten niillä on myös paljon suurempi sähkömagneetteja, jotka vetävät huomattavia määriä virtaa. Vertailun vuoksi pienempi sähkömagneetit releet on paljon helpompi vaihtaa ja doesnt 't vaativat niin paljon virtaa.

Edellinen ero on erittäin tärkeää, kun otetaan huomioon, että käytetty piiri päättää vaihtaminen on elektroniikkaa. Nämä piirit eivät kykene toimittamaan tarvittava teho siirtyä kontaktorit; Toisaalta, voidaan vaihtaa elektronisia piirejä suhteellisen helposti. Tämän vuoksi, releitä käytetään usein välittäjä välillä elektronisen piirin ja kontaktori. Elektroninen piiri tuo voiman kääntää releen päälle, joka puolestaan ​​kytkee suurempi jännite lähde tarvitaan päälle kontaktorin.Valitsemalla välillä rele ja kontaktorin isn 't todella vaikeaa. Sinun tarvitsee vain katsoa haluamaan käyttötarkoitukseen. Useimmissa tapauksissa releet voi tehdä työtä ilman mitään ongelmia. Mutta suuritehoiset sovelluksia, on kontaktori voi olla tarpeen.

Yhteenveto:

Kontaktori käsittelee paljon suurempi virtaa kuin releet

Kontaktori on varustettu kaaren mekanismit kun releet eivät ole

Kontaktori vetää huomattavasti enemmän valtaa kuin releet