Ero WiMAX ja WiMAX2 verkkotekniikkaWiMAX vs WiMAX2 verkkotekniikka

Kasvavaan kysyntään laajakaistayhteys, yleinen termi, joka kuuluu näissä viestintä piireissä on WiMAX. Juuri sitä, mitä on kysymys? On olemassa erilaisia ​​keinoja, joiden avulla voi muodostaa yhteyden Internetiin. Yleensä voit joko muodostaa yhteyden Internetiin kautta kaapeli, joka vaatii fyysistä kaapelia, joka kulkee palveluntarjoaja koneeseen, tai vaihtoehtoisesti voit valita käyttöön langattoman viestinnän, kun maasto on varsin laaja.

Sekä WiMAX ja WiMAX2 ovat eräänlaista langaton internet tietoliikenneyhteys, joka käyttää mikroaaltouuni teknologian avulla käyttäjät voivat saada. Mikroaaltouunissa tekniikka on eräänlaista matkaviestintä voidaan käyttää antamaan nopea internetyhteys ja auttavat säästämään kustannuksia, jotka veloitetaan käyttäjälle, joka haluaa kiinteä tekniikka, joka on varsin kallista järjestää, varsinkin jos alue, joka vaatii yhteys on syrjäseudulla. Usein on tästä syystä langaton yhteys on parempi, jotta ihmiset maaseudulla, jossa linkit saattavat olla kaukainen, päästä internetiin käypään hintaan. Määrittelemään ITU, tämä on teknologia hyväksytty käytettäväksi 4G-verkkoihin. Se perustuu IEEE 802. 16 standardia, joita kutsutaan yleisesti wirelessMAN, jonka päätavoitteena on eräänlaista luotettavan langattoman teknologian avulla laajakaistayhteyden, joka tarjoaa vastaavia etuja kuin tarjoamia kaapelilla.

Spektri, joka hyödyntää WiMAX tekniikka vaihtelee 2. 3 GHz 3. 5 GHz. OFDMA (Orthogonal Frequency Division Multiple Access) on Multiple Technology, jota käytetään käsiteltäessä spektrin. Sen kaistanleveys vaihtelee 1. 25 MHz 20 MHz riippuen kysynnästä kokema liitettyjen laitteiden.

Tärkein rajoittava että WiMAX tekniikka on se, että se voi joko kattaa jonka säde on 50 km tai on downlink joka voi kellon jopa 70 Mbps, mutta ei molempia. Mitä lähempänä etäisyys linkin, sitä helpompaa on löytää vahva tietoliikenneyhteys. Muuten linkki on heikompi, koska etäisyys radio- ja todellinen yhteys signaalin vastaanottamiseksi. WiMAX-tekniikka toimii perusteella kolmeen asiaan: Access Security Network (ASN), Mobile Service Station (MSS) ja Connectivity Service Network (CSN).

WiMAX2, toisaalta, on IEEE 802. 16m standardia, joiden toteuttaminen saatiin päätökseen vuonna 2012. Tärkein etu, että se esittää, että se on taaksepäin yhteensopiva jo 802. 16e, joka on standardi WiMAX. Tämä tarkoittaa käytännössä, että sen parantaminen on varsin kustannustehokasta loppukäyttäjälle. Tämä portaali on downlink, joka voi olla yli 100 Mbps. Tällainen korkea downlink varmistaa, ettei ole alhaisempi latenssi ja suurempi VOIP kapasiteetti. Tavoitteena on, että downlink saavuttaa 300 Mbps nykytekniikalla joka on ITU yhteensopiva 4G-verkon vaatimukset. WiMAX2 on myös kehittynyt kaistanleveys säde, joka alkaa 5MHz 40 MHz.

Yhteenveto

WiMAX maksimi nopeudet ovat laskevan suunnan 70Mbps taas Wimax2 on maksimi nopeus, joka voi saavuttaa 300 Mbps.Kaistanleveys WiMAX vaihtelee 1. 25 MHz 20 MHz kun taas Wimax2 vaihtelee 5 MHz 40 MHz.

Käyttö WiMAX on yleisempää, mutta ottoa WiMAX 2 odotetaan olevan vakaan kasvun ansiosta lisäetuja ja kyky toimia nykyisten WiMAX.