Ero Yksisuuntainen Sähköiset kytkimet ja Kaksisuuntainen Sähköiset kytkimetYksisuuntainen Sähköiset kytkimet vs Kaksisuuntainen Sähköiset kytkimet

Sähkö-kytkimet ovat hyvin yksinkertaisia ​​laitteita, joita käytetään kääntää asiat päälle ja pois. Yleisin kytkimiä on yksi että käytämme kääntää valot päälle ja pois päältä. Hyvin vähän on muuttunut virtakatkaisijoiden työtä, koska kun ne keksittiin. Vaikka on olemassa monia erilaisia ​​kytkimiä, olemme tottuneet yksisuuntainen ja kaksisuuntainen sähkö-kytkimet. Tärkein ero niiden välillä on yhteydenottojen määrä, että heillä on. Yksisuuntainen kytkin on vain kaksi yhteyksiä, kun kaksisuuntainen kytkin on kolme.

Yksisuuntainen kytkin periaatteessa toimii valmistajaa tai tauko kytkin. Kun se on päällä, kaksi terminaalia on yhdistetty, ja kun se on kytketty pois päältä, kontakti välillä on rikki. Sitä vastoin kaksisuuntainen kytkin on periaatteessa kaksi, yksisuuntainen kytkin yhdistetään yhdeksi. Toinen napa voidaan kytkeä joko jäljellä olevien kahden mutta ei molempia samanaikaisesti. Kun haluat tehdä yhteyden yksi terminaali, yhteys muihin on rikki.

Yksi etu kaksisuuntainen kytkin sallii valvonnan yhden ainoan laitteen, kuten valo kahdessa paikassa; tyypillisesti käytetään pitkään käytävillä, joten sinun ei tarvitse kävellä koko matkan toiseen päähän täydellisessä pimeydessä. Tämä saavutetaan johdottamalla kaksi terminaalia on kaksi kytkintä yhteen siten, että polku on muodostettu, kun kytkimet ovat sama suunta, ja mikään, kun ne eivät ole.

Kun käytetään tällä tavalla ei ole määritelty kanta pois tai valtioita. Periaatteessa vain käännetään joko kytkintä kääntyisi valon päälle tai pois päältä. Yksisuuntainen kytkin on selvä päälle ja pois kantoja ja ei voi käyttää saada sama vaikutus.Erilaisia ​​kytkimiä voidaan käyttää saamaan aikaan erilaisia ​​vaikutuksia. Silti yksisuuntainen kytkin on yleisimmin käytetty kytkin kodeissa ja monissa sovelluksissa, joissa haluat virtausta sähköä.

Yhteenveto:

1. Yksisuuntainen kytkimet on vain kaksi liittimiä, kun kaksisuuntainen kytkimet on kolme.
2. kaksisuuntainen kytkin voidaan käyttää ohjaamaan valoa kahdesta paikasta, kun taas yksisuuntainen kytkin voi.