Ero Single-mode ja multimode kuituSingle-mode vs monimuotokuituun

Vuosi vuodelta, valokuitu vaikuttaa yhä olevan tulevaisuuden verkottumista. Se on nyt käytössä televiestinnän, mutta ei ole yhtä yleistä kotona tai toimistossa verkkoja. On olemassa kahta perustyyppiä valokuituja, single-mode ja monimuoto. Suurin ero single-mode ja multimode optinen kuitu on koko ytimen. Single mode kuitu on ydin, joka mittaa noin 5 um, kun multimode punottua mittaa 50um tai enemmän.

Koska multimode kuitu on paksumpi, se mahtuu enemmän signaaleja enemmän kaistanleveyttä. Niin, suurempaa nopeutta, se on parempi käyttää monimuotokuidun kuin yhden kaapelin pystyy käsittelemään mitä muuten tarvitaan useita single-mode kaapeleita. Haittapuoli käyttäen paksumpi ydin on lisääntynyt vaimennus. Suurempi määrä vaimennus tarkoittaa, että valo signaali lakastuman lyhyempi matka. Tästä syystä televiestinnän mieluummin käyttäen single-mode kuitu, kun he haluavat liittää pitkiä matkoja. Vaikka kaistanleveys vähenee, käyttämällä yksimuotokuituja tarkoita, että ne eivät tarvitse asentaa niin monta toistimet, jotka voivat suuresti lisätä kustannuksia asennuksen.

Toinen ero monimuoto ja single-mode kuitu on laitetyyppi voit käyttää niitä. Pieni koko yksimuotokuituja vaatii erikoislaitteita, kuten laserit, jotta voitaisiin keskittyä valonsäteen oikein. Tämä ei ole ongelma, jos tarvitset vain muutamia näistä erittäin kalliita laitteita. Kuitenkin laitoksille tiettyjä locales kuten toimisto tai kampus, se on parempi käyttää monimuotokuituja. Koska suurempi ydin, monimuotoiseksi kuitu voi tehokkaasti kerätä enemmän valoa, mikä mahdollistaa käytön halvempaa laitteiden kuten LED sijasta laserit. Se ei voi olla niin tarkka, mutta sen huomattavasti halvemmalla tekee siitä kannattava korvaaja kupari-pohjaisia ​​verkkoja paikallaan tänään.Single-mode ja monimuoto optiset kuidut on oma alue, jossa ne excel. Yksimuotokuituja ovat parempia liikkuvien tietojen pitkiäkin matkoja ja rutiininomaisesti käyttää telealan. Vertailun vuoksi multimode kuitu sopii paikallisia verkostoja, koska sen edullisia.

Yhteenveto:

Yksittäinen-mode kuitu on käyttää ohuempaa ydin kuin multimode kuitu.
Monimuotokuidun on suurempi kaistanleveys kuin yksimuotokuituja.
Yksittäinen-mode kuitu on parempi pidempiä matkoja kuin multimode kuitu.