Ero DMM ja oskilloskooppiDMM vs oskilloskooppi

Kun käsitellään sähkön osalta on tärkeää, että on oikeat välineet, jotta saat oikeaa tietoa. Kaksi työkaluja, joita voit käyttää käsitellä sähkö ovat oskilloskoopin ja DMM, joka on lyhenne sanoista Digital yleismittari. Suurin ero DMM ja oskilloskooppi on mitä he voivat tehdä. DMM on erittäin monipuolinen työkalu tölkin mitata jännitteet, virrat, vastuksia, ja jotkut voivat jopa tarkistaa, diodit ja transistorit työtä. Sen sijaan, oskilloskooppi mittaa vain jännitettä mutta paljon tarkemmin.

Asia, joka oskilloskooppi voi tehdä, että DMM ei voi tehdä, on todella tarkastaa, miten jännite muuttuu ajan mittaan. Tämä on erittäin hyödyllinen, kun se tulee elektroniikan kun tarkastaa signaaleja. Voit helposti kertoa aaltomuoto jännitteen; onko se 'sa siniaalto, kanttiaalto, saha aalto, yms. DMM voidaan näyttää vain keskimääräistä jännitetason, joten et voi oikeastaan ​​tarkastaa sitä yksityiskohtaisesti. Toinen piirre oskilloskoopin on kyky piirtää kaksi jännitettä yhdessä , mikä antaa mahdollisuuden vertailla. joten jos sinulla on tulon ja lähdön, voit saada ne molemmat ruudulla, jotta voit nähdä muutokset, että piiri on tehnyt reaaliajassa.

Lopuksi on kysymys kustannuksista. Hinta voi vaihdella paikasta toiseen, mutta hinta oskilloskoopin olisi aina paljon enemmän kuin hinta DMM. Ero voi nousta 10 kertaa tai jopa enemmän.Oskilloskoopin ja DMM ovat erikoistyökaluja, joilla on omat käyttötarkoitukset. DMM on yleisempää kuin sitä käytetään paljon enemmän alueilla, kuten tarkkailun shortsit, jännitteet, mittaus- virrat, ja paljon muuta. DMM on lähinnä perus- ja välttämätön väline tahansa sähköasentaja tai elektroniikan harrastaja. Oskilloskoopin on kehittyneempi työkalu, joka tulisi käyttää vain kokeneemmat tilintarkastajia.

Yhteenveto:

1. DMM mittaa paljon asioita samalla oskilloskoopin vain mittaa jännite
2. oskilloskooppi voi näyttää aaltomuotoja samalla kun DMM ei voi
3. oskilloskoopin käytetään lähinnä elektroniikkaa kun DMM käytetään paljon asioita
4. oskilloskooppi pystyy mittaamaan jännitteisiin samalla kun DMM voi näyttää vain yhden