Ero Resistiivinen ja Non-ohmisina ConductorsOhminen vs Ei-ohminen Conductors

Ohmin 'laki, löydetty ja nimetty Georg Ohm, toteaa suhdetta jännite, virta ja resistanssi johtimen. Tämä on tärkeää suunniteltaessa sähkö- ja elektroniset piirit, jotta varmistetaan, että jännitteen ja virran komponentit pysyvät silmälasit. Aivan noin mitään osaa, joka pystyy kuljettamaan virtaa pidetään kapellimestari, se 'on vain ajan kysymys, onko johtimen Resistiivinen vai ei. Suurin ero ohmisen ja ei-ohminen johdin onko ne noudattavat Ohmin 'laki. Ohmisen johtimen olisi lineaarinen suhde nykyisen ja jännite. Ei-ohminen johtimet, suhde ei ole lineaarinen.

Hyvä esimerkki ohmisen johtimen vastus. Jännitehäviö vastuksen korreloi suoraan virta, virtaa sen läpi. Mutta tämä koskee vain silloin, kun vastus pidetään lämpötila-alueella, joka on mitoitettu. Kuten enemmän virtaa virtaa vastuksen, se tuottaa enemmän ja enemmän lämpöä. Tämä lämpöä, kun se kasvaa liian suureksi, voi aiheuttaa vastuksen tulla ei-Resistiivinen ja vastus lisäisi myös. Jopa tavalliset langat pidetään myös ohmisina johtimia. Tavallinen johdot vielä vastarintaa, mutta on usein suunniteltu olemaan erittäin alhainen minimoida tappiot.

Non-Resistiivinen johtimet eivät noudata Ohmin lakia ja on omat ominaispiirteensä. On olemassa lukuisia esimerkkejä ei-ohminen johtimet; kuten lamppu filamentit ja puolijohteet, kuten diodit ja transistorit. Let 's ottaa diodi. Diodi tarjoaa lähes vakio jännitepudotuksen vaikka vaihtelevat nykyinen, joten se ei noudata Ohmin' laki. Päinvastainen tapahtuu lampun hehkulanka; vaikka jännite nostetaan merkittävästi, se sallii vain tietyn määrän nykyisestä läpi.Vaikka ei-Resistiivinen liittimet eivät noudata Ohmin 'laki, heillä on oma erikoistunut käyttää tätä tukea suuresti sähkö- ja elektronisia piirejä. Hehkulamput ovat valaistus kodeissa yli vuosisadan ja puolijohteet ovat tehneet paljon asioita mahdollista. Lähes kaikki elektronisia laitteita, kuten puhelimia, tietokoneita, jopa tavalliset kellot ja kaukosäätimet käyttää puolijohteet.

Yhteenveto:

1. Resistiivinen johtimet totella Ohmin 's low taas ei-Resistiivinen johtimia don 't
2. Vastukset yleensä Resistiivinen sen suunnitellusta käyttölämpötilasta