Ero TDMA ja CDMATDMA vs CDMA
Siitä lähtien keksintö ja kaupallistamista solukkojärjestelmissä alan johtajat ja insinöörit olivat jo ennakoida väistämätön ahtauden samanaikaisten soittajien koska määrä saatavilla olevien kanavien on hyvin rajallinen.

RF insinöörien teollisuuden käyttävät nyt menetelmiä näiden ongelmien ratkaisemiseksi. Kaksi esimerkkiä tällaisista menetelmistä ovat TDMA ja CDMA. Pohjimmiltaan molemmat ovat erilaisia ​​menetelmiä, mutta saavuttaa samat tavoitteet. Niiden ensisijaisena tavoitteena on lisätä merkittävästi määrää samanaikaisia ​​käyttäjiä sisällä selvä jakso radiotaajuuksien '' jotain, että perinteiset järjestelmät eivät pysty hoitamaan.

TDMA ja CDMA käytetään suuren kapasiteetin solukkojärjestelmissä ja nämä kaksi standardia digitaalitekniikan keskenään kilpailevia ja myös ristiriidassa keskenään. Pohjimmiltaan ne ovat erilaiset tekniset miten kaistanleveyden taajuuksia jaetaan aikana käyttäjät 'solupuheluja. Siksi tärkein ero kahden teknologian on tiellä jossa käyttäjät jakavat saman fyysisen kanavan.

TDMA

TDMA on lyhenne 'Time-Division Multiple Access'. TDMA kyljykset tai jakaa kanavan peräkkäinen aikaa osiin. Käyttäjät kanava on niiden round robin kääntyy vastaanottamisessa ja lähettää tietoa. Breaking se alas vain yksi käyttäjä on todella hyödyntämällä kanavaa kussakin tapauksessa. Jokainen käyttäjä käyttää vain kanavan lyhyinä kerrallaan ja että avustus käyttää resursseja luovutaan jonkin aikaa myös antaa muiden käyttää kanavaa.

Oikeastaan, TDMA on sisällytetty osaksi GSM hyvin pitkän aikaa, koska se pidetään jo vanha tekniikka ja se alkaa vanhentua.

CDMA

CDMA on lyhenne 'Code-Division Multiple Access', ja se on myös eräänlainen multiplexing, joka mahdollistaa useiden signaalien käyttää yhtä siirtokanavaa.

CDMA, toisin kuin TDMA, käytännössä mahdollistaa lukuisat käyttäjät voivat käyttää kanavaa samanaikaisesti. Siten lähettämiseen ja vastaanottamiseen ovat kaikki tehdään eri käyttäjille samanaikaisesti. Tämä on mahdollista vain prosessi nimeltä Spread Spectrum, eräänlainen modulaatiota, joka tallentaa jokainen käyttäjä 's virtaus digitaalisen bittiä ja sitä levittää ympäri kanavan pseudo-satunnaisesti. Vastaanottava pää vain tulkitsee hajallaan bittiä tai Toisin sanoen, YK-satunnaisiksi bitit, jotta ne johdonmukaisestiKahden teknologian, CDMA on myöhemmin yksi. Pohjimmiltaan se syntyi ratkaista puutteita ja takaiskut liittyy TDMA.

Yhteenveto:

1. Niiden lyhenne merkityksiä todella antaa valoa tavalla ne optimoivat kanavia. TDMA on lyhyt Time-Division Multiple Access, kun CDMA on Code-Division Multiple Access.

2. TDMA syntynyt ja hyödynnettiin ensin. CDMA on uudempi tekniikka korvaa vähitellen TDMA.

3. TDMA kyljykset tai jakaa kanavan juokseva aika osiin koska jokainen käyttäjä on omassa käännös oikealle kanavalle käyttöön.

4. CDMA-prosessin avulla Spread Spectrum '' hajonta digitaalisten bittien pseudo-sattumanvaraisesti ja niiden keräämiseksi tulkintaa.